Θάνατος Αρχιεπισκόπου: Εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων

Θάνατος Αρχιεπισκόπου: Εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων

Θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου βρέθηκαν την Παρασκευή στην Αρχιεπισκοπή για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και να προσκυνήσουν τη σορό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ και η αντιπροσωπεία του, όπως επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων Κύπρου, Χορέν Τογραματζιάν και η αντιπροσωπεία του, αφού προσκύνησαν τη σορό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, έψαλαν με τη σειρά ύμνους στη μνήμη του. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, όπου υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων. Το βιβλίο υπέγραψε επίσης ο εκπρόσωπος των Λατίνων στην Κύπρο.

Εκ μέρους της μουσουλμανικής κοινότητας στην Κύπρο, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψε ο Ιμάμης του Χαλά Σουλτάν Τεκέ στη Λάρνακα, Σακίρ Αλεμντάρ. Στο μήνυμά του σημείωσε ότι «ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να εργαστούμε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για σχεδόν 14 χρόνια» και έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Αρχιεπισκόπου, στην Εκκλησία της Κύπρου και σε ολόκληρο το ελληνορθόδοξο κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE