ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Κακουργιοδικείο για την απόπειρα φόνου 34χρονου στη Λάρνακα οι δυο κατηγορούμενοι

Στο Κακουργιοδικείο για την απόπειρα φόνου 34χρονου στη Λάρνακα οι δυο κατηγορούμενοι

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που θα συνεδριάσει στις 28 Νοεμβρίου, παραπέμφθηκαν ο 37χρονος Χρίστος Γεωργίου, από τη Λάρνακα, και ο 36χρονος Ιβάνοφ Ιβάιλο Σλάβτσεφ, από τη Βουλγαρία, για την απόπειρα φόνου εναντίον 34χρονου, από τη Λάρνακα, ο οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει όταν διαπίστωσε πως είχαν κλέψει καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Το συμβάν έγινε τη νύχτα της 29ης Οκτωβρίου.

Οι φωτογραφίες των δύο κατηγορουμένων, που θεωρούνται από την Αστυνομία σεσημασμένοι, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και καταζητούνταν για αρκετές μέρες μέχρι να παραδοθούν στις αρχές. Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν την Παρασκευή (11/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Η διαδικασία ήταν πολύωρη και κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που κατέγραψε τον σοβαρό τραυματισμό του 34χρονου, παρά την Βιοτεχνική Περιοχή Λάρνακας. Ο 34χρονος προσπάθησε, μαζί με άλλα άτομα, να ακινητοποιήσει τους δράστες, οι οποίοι προηγουμένως αφαίρεσαν καταλύτη από αυτοκίνητο.

Το βίντεο κατέγραψε την στιγμή που οι δράστες, οδηγώντας το όχημά τους με την όπισθεν, χτύπησαν βίαια τον 34χρονο, ο οποίος ήταν πεζός. Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων έφερε ένσταση στην κράτησή τους μέχρι να εμφανιστούν στο Κακουργιοδικείο, εκφράζοντας την άποψη πως το βίντεο δείχνει τον πολίτη να τρέχει προς το μέρος του αυτοκινήτου την ώρα που έκανε όπισθεν. Ωστόσο, το αίτημα της υπεράσπισης απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Πρόκειται για πρόσωπα που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν απασχολήσει πολλές φορές με την παράνομη δράση τους, κυρίως για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Παρά τον μεγάλο αριθμό ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν εναντίον τους στο δικαστήριο, και οι δύο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με όρους πριν από την σύλληψή τους για την παρούσα υπόθεση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top