ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τράπεζα Πίστεως: Οι (χ)ιερότερες στιγμές του Αρχιεπισκόπου που θα θυμόμαστε στον αιώνα τον άπαντα (Μέρος Β’)

Τράπεζα Πίστεως: Οι (χ)ιερότερες στιγμές του Αρχιεπισκόπου που θα θυμόμαστε στον αιώνα τον άπαντα (Μέρος Β’)

Μπίζνες, μίζες, διαπλοκή, τσαμπουκάς, εκφοβισμοί, μίσος, ρατσισμός - αιωνία του η μνήμη όντως αλλά μάλλον για όλους τους λάθος λόγους! Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξε πολλά, ταπεινός και διακριτικός σίγουρα όχι. Μέχρι να τον αποχαιρετήσουμε οριστικά το Σάββατο, θυμόμαστε όλες εκείνες τις στιγμές (η τουλάχιστον τις πιο κραυγαλέες) που η συμπεριφορά του ήταν τόσο χριστιανική όσο και η Σαρία.

Μέρος Β' και τελευταίο. 

Απείλησε με απολύσεις ή ακόμα και λουκέτο στην ΚΕΟ εάν οι εργαζόμενοι δεν τερμάτιζαν την απεργία

Γιατί ενώ ακόμα και η περίφημη Μαρικκού από τα Λεύκαρα -που τυγχάνει και θρήσκα- γνώριζε πως ο μακαρίτης ήταν πρώτα επιχειρηματίας και μετά ιερωμένος, εκείνος όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν το αρνούνταν κατηγορηματικά. Γι’ αυτό φαντάζομαι πως όταν το 2011 οι εργαζόμενοι στην ΚΕΟ (της οποίας μεγαλομέτοχος είναι η Αρχιεπισκοπή) κήρυξαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για επικείμενες απολύσεις στην εταιρεία, εκείνος τους είπε “ή θα γίνουν 150 απολύσεις τώρα ή λουκέτο” - αφού πρώτα τους κάλεσε να “προσγειωθούν ώστε να μην προσγειωθούν μετά ανώμαλα”. Αν δεν είναι αυτή χριστιανική αντιμετώπιση του φτωχού μεροκαματιάρη, ποια είναι;

"Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους από τον Ναό. Τι έχουν οι έμποροι; Μια χαρά παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις είναι"

Εκφόβισε, εκβίασε και απείλησε προκειμένου να αποχαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και να χτίσει πάνω πεντάστερο ξενοδοχείο

Και μαντέψτε: Έγινε! Σε παραθαλάσσια έκταση της Γεροσκήπου ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής ο μακαρίτης είχε συμφωνήσει με Ούγγρο επιχειρηματία για την ανέγερση πολυτελούς 14όροφου ξενοδοχείου. Στο οικόπεδο όμως βρέθηκαν ρωμαϊκά ευρήματα, ο χώρος χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τα όποια σχέδια για επένδυση που θα έθετε σε κίνδυνο τα αρχαία μπήκαν στον πάγο. Εδώ θα περίμενε κάποιος πως το πιο χριστιανικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ένας ποιμένας όπως ο Αρχιεπίσκοπος ήταν να υποκλιθεί μπροστά στο μεγαλείο της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, να λουφάξει και να αναζητήσει αλλού διαθέσιμη γη για την επένδυση. Όμως μιλάμε για τον Χρυσόστομο, συνεπώς δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε μερικά σπασμένα αγγεία να εμποδίσουν ολάκερη επένδυση! Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή (και αναμενόμενη): Ο Αρχιεπίσκοπος απείλησε Αρχαιολογική Υπηρεσία και Υπουργικό πως αν δεν αποχαρακτηριστεί η έκταση θα “μπει στον χώρο με ένα τρακτέρ και θα ξηλώσει ό,τι έχει στηθεί εκεί”. Και ω εκ θαύματος, το Υπουργικό υπάκουσε και μετά από σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που βασίστηκε σε άρθρο του Συντάγματος όπου απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε επέμβαση σε εκκλησιαστική περιουσία χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση της Αρχιεπισκοπής, και αποχαρακτήρισε την έκταση ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ξενοδοχειάρα και τους δύο οικιστικούς πύργους δυναμικότητας 122 διαμερισμάτων, για τους οποίους εκδόθηκε πολεοδομική άδεια κατά παρέκκλιση.

Like a boss!


Η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιός του ήταν ό,τι πιο αντιχριστιανικό ακούσαμε το 2017

Στη Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του 2017 μεταξύ άλλων διαβάσαμε και το ακόλουθο απόσπασμα:


«Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και η απειλή της αλλοίωσης της εθνικής φυσιογνωμίας των ελευθέρων περιοχών λόγω της προώθησης εκ μέρους της Τουρκίας μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων, λεγόμενων μεταναστών. Όλοι αυτοί οι “μετανάστες” δεν έρχονται εδώ μόνο για τα παχυλά επιδόματα, που απλόχερα τους προσφέρουμε. Έρχονται ή μάλλον αποστέλλονται, για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα»


Η γεμάτη... χριστιανική αγάπη και καλοσύνη αυτή εγκύκλιος διαβάστηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα σε όλες τις Εκκλησίες του νησιού, μπροστά σε χιλιάδες πιστών που το επικρότησαν με την ένοχη σιωπή τους και αναμεταδόθηκε απ όλα τα media ως "είδηση" - τα περισσότερα άλλωστε έκαναν γαργάρα αυτό το σημείο δίνοντας έμφαση στις χιλιοειπωμένες πατριωτικές κορώνες του Προκαθήμενου για Κυπριακό και Τουρκία. Αγαπάτε αλλήλους, έτσι;


Αρχιεπίσκοπος προς μαθητές: Όχι πια επιστήμη, μόνο Χριστό

Σεπτέμβριος του 2020 και πρώτη μέρα στα σχολεία εν μέσω πανδημίας κι ενώ μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην παράξενη νέα πραγματικότητα της μάσκας, της τάβλας, των αποστάσεων και της αγκωνιάς αντί χειραψίας ή αγκαλιάς, η Αρχιεπισκοπή έριξε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά καλώντας ουσιαστικά τους μαθητές να.. αγνοήσουν τους επιστήμονες και να εμπιστευτούν τυφλά τη θρησκεία ακόμα και σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας γιατί ως γνωστόν όταν αρρωσταίνουμε τρέχουμε σε εφημερεύοντα ναό και όχι νοσοκομείο.

“Αγαπητά μου παιδιά, Ποτέ σας μην παρασυρθείτε από οποιεσδήποτε, τάχατες, επιστημονικές θεωρίες οι οποίες υποσκάπτουν το διαχρονικό κύρος της Εκκλησίας μας και τις αλήθειες της πίστεώς μας. Ιδρυτής της Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ο οποίος θυσίασε τον εαυτό του για τη σωτηρία του ανθρώπου και ο οποίος με την ουράνια διδασκαλία του θέτει τις πιο ασφαλείς βάσεις για την επιτυχία, τη χαρά και την ευτυχία του κάθε ανθρώπου”.

Η μπηχτή αφορούσε φυσικά τη Θεία Κοινωνία και τον συνωστισμό στις εκκλησίες, αμφότερα σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή “δεν μεταδίδουν τον ιό” και τα περί αντιθέτου είναι οι “τάχατες επιστημονικές θεωρίες” του μηνύματος του Αρχιεπισκόπου που θυμήθηκε τον παλιό κακό εαυτό του αποδεικνύοντας πως η προηγούμενη νούσιμη συμπεριφορά απέναντι στην πανδημία και τα μέτρα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αναλαμπή ή ακόμα μια εξαργύρωση χάρης στην κυβέρνηση Αναστασιάδη που αποχαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να χτίσει το ξενοδοχείο του.

 Έστειλε μπουλντόζα να γκρεμίσει στα μουλωχτά τρία διατηρητέα που χαλούσαν τη μόστρα του νέου καθεδρικού

Μπορεί να μην μπήκε τρακτέρ να διαλύσει τον αρχαιολογικό χώρο, έστειλε όμως μπουλντόζα για να γκρεμίσει τρεις διατηρητέες οικοδομές που χαλούσαν τη μόστρα στον νέο καθεδρικό ναό-μνημείο της ματαιοδοξίας του. Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στα μουλωχτά καθώς ο Δήμος είχε προειδοποιήσει ότι οι οικοδομές ήταν διατηρητέες και έπρεπε να εχμ.. διατηρηθούν. Όταν ειδοποιήθηκε τελικά ο Δήμος Λευκωσίας και λειτουργοί του έφτασαν στον χώρο ήταν ήδη αργά: τα όμορφα, παραδοσιακά σπίτια είχαν μετατραπεί σε μπάζα. Μάλιστα ήταν τόσο ύπουλη και αιφνιδιαστική η ενέργεια που ούτε το ρεύμα δεν κόπηκε όπως είθισται σε κτίρια που είναι υπό κατεδάφιση. Που ΔΕΝ ήταν κάτι τέτοιο γιατί ουδέποτε εκδόθηκε σχετική άδεια. Ο συγχωρεμένες δικαιολογήθηκε πως η μπουλντόζα έπεσε κατά λάθος(!) πάνω σε τρία σπίτια κάτι που έβγαζε τόσο νόημα όσο και ότι κάποιος αυτοκτόνησε πυροβολώντας τρεις φορές το κεφάλι του. Μετά το κράξιμο -που μεταξύ μας δεν το περίμενε- η Αρχιεπισκοπή υποχρεώθηκε -βάσει νόμου- να τις ξαναχτίσει όπως ήταν όμως σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση χτίστηκαν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι καθώς ο μακαριστός ήθελε να τα διαμορφώσει σε καφέ για κυπριακό και κουλούρι μετά τη Θεία Λειτουργία. Όσο να πείτε μια καλλιέργεια την είχε ο συγχωρεμένος. Το ίδιο βέβαια και το μέσο κολομβιανό καρτέλ... 

Για να πηγαίνει καλά η οικονομία ζήτησε από στον Πρόεδρο να... σταματήσουν να κλέβουν. Και οι δύο! 

Τον Ιανουάριο του 2012 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τα διαβατήρια - υπόθεση για την οποία είχε λάβει μίζα εισφορά 300.000 ευρώ από τον Jho Taek Low για να μπει η πολιτογράφησή του στο fast track. Εκεί αποκάλυψε και συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο είπε επί λέξει: “Να κοιτάξεις Πρόεδρε την οικονομία, αλλά να σταματήσουμε όλοι να κλέβουμε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα”

Ντόιιιιιινγκ!

Ως καρκινοπαθής κατάφερε το πρακτικά αδύνατο: Να εξοργίσει τους υπόλοιπους καρκινοπαθείς!

Γιατί όταν δηλώνεις “Δόξα Σοι ο Θεός είμαι καθαρός, ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου” ούτε που περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να εννοείς ότι... ταιριάζει στον χαρακτήρα όσων δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί.

Bonus η ατάκα για την οποία θα μείνει στην ιστορία

Και η ειρωνεία είναι πως παίζει να είναι ό,τι ειλικρινέστερο είπε ποτέ στη ζωή του.

 

Καλό παράδεισο Μακαριότατε. Φορολογικό εννοείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top