Αυτή είναι μια υπενθύμιση για να αναθεωρήσεις το εργασιακό σου περιβάλλον και να αναρωτηθείς αν είναι πραγματικά υγιές.
Το εργασιακό περιβάλλον είναι ένα από τα σημαντικότερα topics που αφορούν νέες και παλιές γενιές. Millenials και Gen Z ωστόσο δίνουν μεγάλη σημασία στο εργασιακό τους περιβάλλον, ενώ οι τάσεις του tik tok που σε προτρέπουν να αφήσεις μια τοξική δουλειά που επηρεάζει την ψυχική σου υγεία, γίνονται viral. Τι ακριβώς σημαίνει όμως σημαίνει τοξικό εργασιακό περιβάλλον ; Και πώς ακριβώς μπορείς να το αναγνωρίσεις ακόμη και αν τα σημάδια, δεν είναι και τόσο προφανή;
Ναρκισσιστική ηγεσία
Μπορεί να κατέχει μια ανώτερη θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να επιβάλλεται στα πάντα. Είναι διαφορετικό πράγμα η ιεραρχία και διαφορετικό η ναρκισσιστική ηγεσία. Αν οι ανώτεροι υπάλληλοί σας απαιτούν να συμφωνείτε πάντα μαζί τους, να τους λέτε ότι έχουν δίκιο και να αισθάνονται ότι υπερβαίνουν τους κανόνες, τότε σας κρατάνε πίσω και σας επιβάλλονται. Τέτοιοι χαρακτήρες δεν λαμβάνουν ποτέ ευθύνη για τα λάθη τους και όποιος δεν "είναι με το μέρος τους", δέχεται υποτίμηση και χλευασμό με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Έλλειψη ενθουσιασμού
Κοιτάξτε για μια στιγμή γύρω σας στο γραφείο. Είναι κάποιος χαρούμενος που εργάζεται εκεί; Είναι κάποιος χαμογελαστός; Είναι θετικές και αισιόδοξες οι συνομιλίες; Αν το κλίμα που επικρατεί είναι βαρύ και αποξενωμένο, το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει ούτε σας, το ενδεχόμενο να εργαστείτε εκεί.
Υψηλός κύκλος αλλαγής εργαζομένων
Είναι λογικό και ευχάριστο, εργαζόμενοι να ανεβαίνουν θέσεις και να αλλάζουν εργασία. Κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά και δημιουργεί προοπτικές. Ωστόσο όταν το περιβάλλον εργασίας δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει εκτός από δυσλειτουργία, χαμηλό ηθικό και ασθένεια, θα παρατηρείτε όλο και περισσότερους, οι οποίοι απλώς θα θέλουν να βρουν κάτι διαφορετικό, που να τους καλύπτει περισσότερο.
Προαγωγή μόνο σε συγκεκριμένα προφίλ εργαζόμενων
Είναι μήπως άντρας, με ισχυρή άποψη και συγκεκριμένο προφίλ αυτός που είναι πιθανότερο να πάρει μια προαγωγή; Όταν τελικά δεν αξιολογούνται η προσφορά και δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια, τότε ίσως να ξανασκεφτείς το μέλλον σου στην εργασία σου.
Ύπουλες συμπεριφορές και αδίστακτος ανταγωνισμός
Σε πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το 10% εργαζόμενων ανέφερε πως η κακή συνεργασία με τους συναδέλφους είχε άμεσο αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, ενώ πολλές παραιτήσεις ήταν αποτέλεσμα «πισώπλατων μαχαιρωμάτων».
ΠΗΓΗ: jenny.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις