LIFESTYLE

Αναζητά τον δολοφόνο για το «στοιχειωμένο χωράφι» του Τέξας το Netflix

Αναζητά τον δολοφόνο για το «στοιχειωμένο χωράφι» του Τέξας το Netflix

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η LeagueCity στο Τέξας ήταν μια μικρή πόλη με πληθυσμό 30.000 κατοίκων, έχοντας αλματώδη αύξηση πληθυσμού από την δεκαετία του 1970, που τότε αριθμούσε μόλις 15.000 κατοίκους.

Όμως η πόλη έγινε γνωστή σε όλη την Αμερική για τον λάθος λόγο. Τέσσερα γυναικεία πτώματα βρέθηκαν μυστηριωδώς σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, ενάμισυ χιλιόμετρο από τον Διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 45 , θαμμένα το ένα σε μικρή απόσταση από το άλλο. Η περιοχή ονομάσθηκε «The Texas Killing Fields» και οι κάτοικοι της πόλης φοβόνταν να κυκλοφορήσουν, θεωρώντας πως υπήρχε στα πόδια τους ένας κατά συρροή δολοφόνος ή περισσότεροι δολοφόνοι.

Τα πτώματα -όλες γυναίκες κάτω των 35 ετών που είχαν εξαφανισθεί αδικαιολόγητα και χωρίς ν΄αφήσουν ίχνη - μεταξύ 1983 και 1991- ανακαλύφθηκαν με διαφορά ετών αλλά ήταν όλα θαμμένα κοντά το ένα στο άλλο. Και οι τέσσερις δολοφονίες δεν λύθηκαν ποτέ. Τώρα, μια ολοκαίνουργια σειρά του Netflix, με τίτλο «Crime Scene: The Texas Killing Fields», πρόκειται να ανοίξει τον φάκελο και να ρίξει φως στις τραγικές ιστορίες των θυμάτων, καθώς οι οικογένειές τους μιλούν για την αποτυχημένη και βασανιστική αναζήτησή τους για απαντήσεις, δεκαετίες μετά τη δολοφονία τους.

image_6483441__1_

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της σειράς, «Οι δολοφονίες τους παραμένουν ανεξιχνίαστες, αλλά ένας πατέρας αρνείται να εγκαταλείψει το κυνήγι του δολοφόνου της κόρης του, ενώ η οργάνωση αναζήτησης και υποστήριξης που ίδρυσε υποστηρίζει άλλες οικογένειες της περιοχής που αντιμετωπίζουν παρόμοιες τραγωδίες. Η αποφασιστικότητά του για απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα είναι αυτή που στάθηκε οδηγός για τη δημιουργία της σειρά καθώς εμβαθύνει στις πέντε δεκαετίες της ιστορίας της περιοχής, αποκαλύπτοντας ένα μοτίβο από μυστηριώδεις και ανατριχιαστικές συμπτώσεις και χαμένες ευκαιρίες γύρω από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις του Calder Road, που μπορεί επιτέλους να οδηγήσουν τους ερευνητές στο αλήθεια.»

Το «στοιχειωμένο χωράφι»

Ανάμεσα στους βάλτους και τα διυλιστήρια πετρελαίου δίπλα στον Διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο, που συνδέει το Χιούστον με την παραλιακή πόλη του Γκάλβεστον, βρίσκεται το κομμάτι γης που πήρε το όνομά του μετά την ανακάλυψη των σορών τριών νεαρών γυναικών εκεί τη δεκαετία του 1980 και μιας τέταρτης το 1991. Οι γυναίκες φαινομενικά είχαν λίγα κοινά. Η μία ήταν μια έφηβη, μια άλλη εργαζόταν σ΄ένα τοπικό μπαρ, η τρίτη ήταν μια 30χρονη μηχανικός και η τέταρτη μια νεαρή μητέρα. Αλλά η ζωή τους φαίνεται να τελείωσε στο ίδιο μέρος - ένα έρημο χωράφι δίπλα σ΄έναν χωματόδρομο, τον Calder Road. Κι αν φώναξαν για βοήθεια, είναι απίθανο να τις άκουσε ο οποιοσδήποτε.

Ένας ρεπόρτερ του Texas Monthly εξήγησε ότι η τοποθεσία αποτελεί το τέλειο μέρος για να κρύψει ένα σώμα ένας δολοφόνος - ειδικά επειδή απέχει μόλις ενάμισυ χιλιόμετρο από τον Διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 45.«Είναι ένα είδος περιβάλλοντος που είναι αποπνικτικό και απαίσιο», είπε στο CBS ο δημοσιογράφος Σκιπ Χόλανσγουόρθ. «Είναι εύκολο να φθάσει κανείς. Στρίβει από τον αυτοκινητόδρομο σ΄ένα χωματόδρομο - η περιοχή είναι γεμάτη χωματόδρομους- πετά το πτώμα και φεύγει χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς. Από όλες τις χωματερές της χώρας, αυτή είναι - για έναν κατά συρροή δολοφόνο - η πιο ασφαλής. Κανείς δε θα σκεφτόταν να ψάξει εκεί».

Δείτε το βίντεο: Crime Scene: The Texas Killing FieldsΤα θύματα και η τυχαία ανακάλυψή τους

Η 23χρονη Χάιντι Βιγιαρεάλ Φάι, που ζούσε στη League City και εργαζόταν ως σερβιτόρα, εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1983. Η νεαρή γυναίκα εθεάθη για τελευταία φορά σε ένα ψιλικατζίδικο στην πόλη - και έξι μήνες αργότερα- τον Απρίλιο του 1984 – το σώμα της ανακαλύφθηκε όταν ένας σκύλος σκάβοντας στο χωράφι για να παίξει, βρήκε ένα κομμάτι από τα λείψανά της και το πήγε στον ιδιοκτήτη του.Αργότερα την ίδια χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 1984, η 16χρονη Λόρα Μίλερ εξαφανίστηκε μετά από επίσκεψη στο ίδιο ψιλικατζίδικο. Το σώμα της ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 1986, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου η αστυνομία είχε βρει τη Χάιντι.

Ενώ έσκαβαν για να ξεθάψουν το σώμα της Λόρα, οι ερευνητές κατάπληκτοι ανακάλυψαν τα λείψανα μιας άλλης γυναίκας - η οποία αργότερα αναγνωρίστηκε ως η ΄Ωντρι Λι Κουκ, 30 ετών, από το Γκάλβεστον του Τέξας. Δυστυχώς, η έρευνα χρειάστηκε περισσότερα από 30 χρόνια για να αναγνωρισθεί το σώμα της ΄Ωντρι, αφού η πρόοδος στην ιατροδικαστική τεχνολογία βοήθησε να ταιριάξουν το DNA των οστών της με έναν πρόγονό της που είχε ανεβάσει οικειοθελώς το DNA του σε δημόσιες βάσεις δεδομένων γενεαλογίας. Είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο του 1985 και οι αρχές είπαν ότι μπορεί να είχε πεθάνει από έξι εβδομάδες έως έξι μήνες πριν βρεθεί το σώμα της.

Τα τελευταία χρόνια, η Αστυνομία μπόρεσε επίσης να ταυτοποιήσει το τέταρτο πτώμα που ανακαλύφθηκε στο Killing Fields , ως την 34χρονη Ντόνα Προύντομ, από το Νασσάου του Τέξας. Το σώμα της είχε αρχικά βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 1991, αλλά μόλις το 2019 η αστυνομία μπόρεσε να την αναγνωρίσει επίσημα.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τους θανάτους των τεσσάρων γυναικών - και τα μέλη των οικογενειών τους, που εκλιπαρούν για δικαιοσύνη χρόνια τώρα, φοβούνται ότι ο δολοφόνος - ή οι δολοφόνοι τους - δεν θα οδηγηθούν ποτέ πίσω από τα κάγκελα. «Πολλοί άνθρωποι είναι πραγματικά εξοργισμένοι. Πώς γίνεται να μην μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος τους σκότωσε;», είπε μια άγνωστη γυναίκα στο τρέιλερ της σειράς: «Ήταν ένας δολοφόνος; Πολλοί δολοφόνοι; Δεν υπήρξε απάντηση», είπε κάποιος άλλος στην κάμερα. «Οι οικογένειες αξίζουν απαντήσεις. Οι αγαπημένοι μας αξίζουν δικαιοσύνη ».«Η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, έχουν χάσει πολλά αποδεικτικά στοιχεία», είπε ένα τρίτο άτομο.Ο πατέρας που αρνείται να εγκαταλείψει τον αγώνα για Δικαιοσύνη

Ο Τιμ Μίλερ, του οποίου η κόρη, Λόρα ήταν μία από τις τέσσερις γυναίκες που δολοφονήθηκαν στην περιοχή, έβαλε σκοπό της ζωής του να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του - ξεκινώντας μια σταυροφορία που κρατά τρεις δεκαετίες τώρα.

΄Ιδρυσε το Texas EquuSearch - μια οργάνωση αναζήτησης και υποστήριξης, που βοηθά στην αναζήτηση αγνοουμένων στην περιοχή του Γκάλβεστον. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει βοηθήσει να βρεθούν ζωντανοί περισσότεροι από 400 αγνοούμενοι και να ανακαλυφθούν 238 πτώματα.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που εξαφανίστηκε η κόρη μου», δήλωσε στο τρέιλερ της σειράς, προσθέτοντας, «Η αστυνομία, έκανε ό,τι μπορούσε για να με πείσει ότι είχα χάσει το μυαλό μου».

Με τα χρόνια, υπήρξαν μερικές διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το ποιος δολοφόνησε τις γυναίκες. Ο Τιμ είναι πεπεισμένος ότι ένας πρώην γείτονας ήταν αυτός που σκότωσε την κόρη του. Αυτός αργότερα συνελήφθη και καταδικάστηκε για τη δολοφονία μιας άλλης γυναίκας.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο Κλάιντ Χέντρικ είναι υπεύθυνος για τους θανάτους της Λόρα, της Χάιντι, της ΄Ωντρι και της Ντόνα», είπε ο Τιμ στον Guardian το 2019. «Και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να του απαγγελθούν κατηγορίες και να καταδικαστεί για τον θάνατό τους».

Ο αστυνομικός που αναζητά τον δολοφόνο 30 χρόνια

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν οι θάνατοι των τεσσάρων γυναικών ήταν μέρος ενός ακόμα μεγαλύτερου εγκλήματος, καθώς περισσότερες από 30 νεαρές γυναίκες έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς ή βρέθηκαν δολοφονημένες κατά μήκος του Διαπολιτειακού 45 του Τέξας από τη δεκαετία του '70.

Με τα χρόνια, ορισμένοι από αυτούς τους φόνους έχουν εξιχνιαστεί, αλλά οι τέσσερις υποθέσεις του Texas Killing Fields εξακολουθούν να είναι ανεξιχνίαστες.

Η αστυνομία λέει πως εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να βρει κάποιες απαντήσεις. Ο ειδικός πράκτορας Ρένισον που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις, δήλωσε το 2019: «Είναι σημαντικό για το κοινό να γνωρίζει ότι δεν έχουμε παραιτηθεί. Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ανεξιχνίαστη υπόθεση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την έχουμε παρατήσει σε ένα συρτάρι. Δουλεύεται ενεργά από το FBI και το Αστυνομικό Τμήμα της League City. Δεν υπάρχουν γνωστοί μάρτυρες για καμία από τις δολοφονίες και κανένας πρόσωπο δεν συνδέει και τις τέσσερις. Μέχρι σήμερα, τα σημάδια δείχνουν έναν δολοφόνο, αν και δεν μπορούν να αποκλεισθεί να είναι περισσότεροι δολοφόνοι και συμπτωματικά (;) να έθαψαν τα πτώματα το ένα κοντά στο άλλο. Δεδομένης της φύσης της περιοχής όπου βρέθηκαν τα πτώματα, πιθανότατα επρόκειτο για κάποιον με ρίζες στην περιοχή. Κάποιος θα ήξερε ότι αυτά τα χωράφια ήταν ένα καλό μέρος για να θάψει ένα πτώμα» εξήγησε ο Ρένισον.

Οι ερευνητές ερεύνησαν βάσεις δεδομένων αγνοουμένων και απηύθυναν έκκληση στο κοινό για πληροφορίες. Αλλά κάθε χρόνο που περνά, η υπόθεση γίνεται πιο δύσκολη. Για τον Ρένισον, οι υποθέσεις είναι προσωπικές. Είναι ντόπιος και ξεκίνησε την καριέρα του από το Αστυνομικό Τμήμα της Λιγκ Σίτι το 1993, λίγο μετά την εύρεση του τέταρτου σώματος. Ως ντετέκτιβ βοήθησε στην έρευνα. Αργότερα εντάχθηκε στο FBI και έγινε ο αρμόδιος πράκτορας για αυτές τις δολοφονίες το 2005.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top