ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα από Τουρκία για επέτειο ανακήρυξης της αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους

Μηνύματα από Τουρκία για επέτειο ανακήρυξης της αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους

Μηνύματα για την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους έστειλαν οι εκπρόσωποι της τουρκικής Κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο μήνυμα του επέμενε στη λύση των δυο κρατών.

Σύμφωνα με το Γραφείο τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ έστειλε τα συγχαρητήρια του για την 39η επέτειο από την ίδρυση του αποσχιστικού καθεστώτος. Αναφέρθηκε ακολούθως στο όραμα του ψευδοκράτους «να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή σκηνή και να γίνει ένα κράτος που θα μπορεί να σταθεί γερά στα δικά του πόδια σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

Στο μήνυμα του, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι «κάθε είδους πρόοδος που επιτυγχάνεται από την τδβκ, η οποία είναι η κορυφή του αγώνα των Τουρκοκυπρίων για κυριαρχία, δίκαιο και ελευθερία, αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και ευτυχίας για τη μητέρα πατρίδα Τουρκία. Μια δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος είναι δυνατή μόνο με την κατοχύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού, του κύριου στοιχείου του νησιού. Αν και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα προσεγγίσει το αίτημά μας για αναγνώριση της τδβΚ με κοινή λογική και δικαιοσύνη».

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι «οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, δείχνοντας τη βούληση για συνεργασία για την επίλυση των κοινών προβλημάτων του νησιού, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δύο κρατών και των δύο λαών στο νησί» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα διευκολύνουν τη λύση του Κυπριακού. Η Δημοκρατία της Τουρκίας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της τδβκ».

Ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτηση του σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε τα συγχαρητήριά του για την «39η επέτειο από την ανακήρυξη της τδβκ», αναρτώντας και φωτογραφία που απεικονίζει τη σημαία του ψευδοκράτους στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο.

Εξάλλου, και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανάρτησε σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγχαρητήριο μήνυμα για την 39η επέτειο από την ανακήρυξη του αποσχιστικού καθεστώτος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top