Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Κανένας δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος»

Ελληνικό ΥΠΕΞ: «Κανένας δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος»

Κανένα κράτος δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, υπογραμμίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του για την 39η επέτειο της ανακήρυξης της παράνομης οντότητας στην Κύπρο.

«Τριάντα εννέα χρόνια μετά την παράνομη και καταδικασθείσα ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κανένα κράτος δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει καμιά νομική ή διεθνή υπόσταση της οντότητας αυτής», σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχει τελεσίδικα καταδικασθεί από τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 του ΣΑ/ΗΕ».

«Η απαράδεκτη αξίωση της Τουρκίας για λύση “δύο κρατών” υπονομεύει κάθε προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΣΑ/ΗΕ», προσθέτει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, κατά την οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η Τουρκία αναγκάστηκε να αποδεχθεί την υποβάθμιση της συμμετοχής του ψευδοκράτους στον εν λόγω Οργανισμό υπό την ιδιότητα της “οντότητας”».

Tέλος, επαναλαμβάνεται ότι πάγιος στόχος της Ελλάδας «είναι η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Ως ένα από τα σημαντικότερα άτυπα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη σημερινή άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στο Άλντεν Μπίσεν, στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι προσέρχεται με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και με στόχο τη λήψη αποφάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE