ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Eμπόδισαν την είσοδο στη χώρα και απέλασαν τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Μπασαράν Ντουζγκιούν

Τουρκία: Eμπόδισαν την είσοδο στη χώρα και απέλασαν τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Μπασαράν Ντουζγκιούν

Την είδηση ότι ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Μπασαράν Ντουζγκιούν δεν έγινε δεκτός στην Τουρκία μετέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την «Χαβαντίς», ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας, Μπασαράν Ντουζγκιούν απελάθηκε από την Τουρκία.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ταξίδεψε σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι τουρκικές αρχές επικαλέστηκαν τον «κώδικα Ν82» και εμπόδισαν την είσοδο του δημοσιογράφου στην χώρα.

Ο κ. Ντουζγκιούν παρέμεινε σε αναμονή για λίγο στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Προηγουμένως, ο πρώην συντονιστής Τύπου επί Μουσταφά Ακιντζί, Αλί Μπιζντέν, ο ερευνητής και ιατρός Αχμέτ Τζαβίντ Αν, ο πρώην «βουλευτής» και ιατρός Οκάν Νταγλί, ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας δημοσιογράφων «Basın Sen», Αλί Κισμίρ, η πρώην διευθύντρια του παράνομου «Μπαϊράκ» και δημοσιογράφος Αϊσού Μπαστρί Ακτέρ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος Δρόμος Ανεξαρτησίας, Μουνούρ Ραχβαντζίογλου και ο γενικός γραμματέας του Αριστερού Κινήματος Αμπντουλλάχ Κορκμάζχαν δεν είχαν λάβει άδεια εισόδου στην Τουρκία.

Ο κώδικας περιορισμού «Ν82» αφορά αλλοδαπούς των οποίων η είσοδος στην Τουρκία υπόκειται σε προηγούμενη άδεια.

Τουρκοκυπριακές οργανώσεις καταδικάζουν την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του δημοσιογράφου Μπασαράν Ντουζγκιούν

Οι τουρκοκυπριακές δημοσιογραφικές οργανώσεις αντιδρούν στην απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Μπασαράν Ντουζγκιούν. Οι τ/κ οργανώσεις καταδικάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι τουρκικές αρχές αντιμετώπισαν σήμερα τον συνάδελφο τους.

Σε ανακοίνωση της τ/κ ένωσης δημοσιογραφών αναφέρεται ότι «το μέλος μας, Μπασαράν Ντουζγκιούν, εργαζόμενος στον Τύπο για πολλά χρόνια, εμποδίστηκε να εισέλθει στην Τουρκία με βάση τον κώδικα N-82. Όλα αυτά τα περιστατικά (οι προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις), συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου, αποτελούν βαρύ πλήγμα τόσο για την ελευθερία της κυκλοφορίας όσο και για την ελευθερία του Τύπου. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε και να εσωτερικεύσουμε τέτοιες απαγορεύσεις».

«Καταδικάζουμε όλους εκείνους που δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους ενάντια στην απαγόρευση εισόδου που επιβάλλεται στους εκπροσώπους του Τύπου και σε άλλα άτομα. Οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για "Τύπο", "ελευθερία του Τύπου" και "αγάπη για τους δημοσιογράφους"», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την νέα εξέλιξη καταδίκασε και η τ/κ συντεχνία εργαζομένων Τύπου «Basın Sen», η οποία σε σχετική ανακοίνωση υπογράμμισε ότι η νέα εξέλιξη και η παθητική στάση της τ/κ ηγεσίας είναι απαράδεκτες εξελίξεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top