ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η νέα σύνθεση της ΕΕΥ είναι το τελευταίο fuck you της κυβέρνησης προς γυναίκες και εκπαιδευτικούς

Η νέα σύνθεση της ΕΕΥ είναι το τελευταίο fuck you της κυβέρνησης προς γυναίκες και εκπαιδευτικούς

Μία νεοδιορισθείσα σύνθεση που έβγαλε μάτι είναι αυτή της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, που θα μας κρατήσει παρέα μέχρι τις 15/11/2028. Πέντε άντρες υπεύθυνοι για τους εκπαιδευτικούς, έναν κλάδο δηλαδή όπου οι μισές (ή και παραπάνω) είναι γυναίκες. Πέντε άντρες, γιατί πάλι θα μας πουν ότι δεν βρέθηκε κατάλληλη γυναίκα για έστω μία θέση.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπόσχεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών 50%-50% σε όλους τους διορισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπόσχεται ότι η δική του διακυβέρνηση θα υιοθετήσει την ύπαρξη μεταβατικών ποσοστώσεων, που να διασφαλίζουν, τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και σε όλα τα συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, τη συμμετοχή τουλάχιστον 50% γυναικών, μέχρι που να εμπεδωθεί πλήρως στον τόπο μας η ισότητα. Το ίδιο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, που δεσμεύεται ότι το 50% των θέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και σε οποιονδήποτε διορισμό σε δημόσιες θέσεις εξουσίας θα είναι γυναίκες.

H κυβέρνηση Αναστασιάδη, λίγο πριν μπει (ελπίζουμε) στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, επιδόθηκε για πολλοστή φορά στο αγαπημένο της σπορ: τους διορισμούς. Και μάλιστα με 6ετή διάρκεια, ώστε να σιγουρευτούν ότι θα πληρώνουμε τους εκλεκτούς τους για πολύ καιρό αφού εγκαταλείψουν τον Λόφο. Σαν ένα τελευταίο fuck you πριν μας αποχαιρετήσουν από αυτό το πόστο και κατά πάσα πιθανότητα επανακάμψουν από κάποιο άλλο, όπως συμβαίνει με την ανακύκλωση όλων των αχρήστων. Μία νεοδιορισθείσα σύνθεση που έβγαλε μάτι είναι αυτή της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, που θα μας κρατήσει παρέα μέχρι τις 15/11/2028: Πρόεδρος Παναγιώτης Αντωνίου, μέλη Παναγιώτης Κυπριανού, Γιώργος Γεωργίου, Δημήτρης Μικελλίδης και ο ανθρώπινος Κάδος Ανακύκλωσης Κώστας Χαμπιαούρης. Ο τελευταίος, αν θυμάστε, ως Υπουργός Παιδείας είχε πετύχει το μέχρι πρότινος αδιανόητο: να βγάλει στους δρόμους 10.000 εκπαιδευτικούς και να έχουν και δίκιο! Το λες και επίτευγμα. Ίσως το μοναδικό στη βραχύβια θητεία του. Μετά πήρε κυριολεκτικά τα βουνά ως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (η φαντασία ορισμένων στην επινόηση καθαρά βυσματικών θέσεων πραγματικά αξίζει κάποιου είδους αναγνώρισης) για να καταλήξει υπεύθυνος για τον “τον διορισμό, τοποθέτηση, επικύρωση, κατάταξη, μονιμοποίηση, προαγωγή, μετάθεση, απόσπαση, παραχώρηση υπηρεσιών, αφυπηρέτηση άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, περιλαμβανομένης της απόλυσης ή της απαλλαγής από τα καθήκοντά τους” εκείνων που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τον διώξουν απ’ το Υπουργείο!

Κάρμα IS a fucking bitch!

Αλλά ας αφήσουμε τον Χαμπιαούρη να απολαμβάνει τα 7.000 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα έξι χρόνια κι ας επικεντρωθούμε στη σύνθεση της ΕΕΥ. Πέντε άντρες υπεύθυνοι για τους εκπαιδευτικούς, έναν κλάδο δηλαδή όπου οι μισές (ή και παραπάνω) είναι γυναίκες. Πέντε άντρες, γιατί πάλι θα μας πουν ότι δεν βρέθηκε κατάλληλη γυναίκα για έστω μία θέση. Και φυσικά κάτι κατά τ’ άλλα λαλίστατες Συναγερμικές της προοδευτικής αστικής Λευκωσίας, κατάπιαν πάλι τη γλώσσα τους.

Όπως καταλάβατε, ψιλοχέστηκε το Προεδρικό για ισότητα, εκπροσώπηση κλπ. Αυτά, βλέπετε, είναι προεκλογικά τεχνάσματα, όχι για το τέλος μιας θητείας, όπου κοιτάμε να βολέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους λίγο πριν την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια και είμαστε σε mode ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας. Αυτά τα... φεμινιστικά είναι για τους τρεις που αναφέρω στην αρχή, τους επίδοξους διαδόχους (που δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά επίσης είναι όλοι άντρες, γιατί καλός ο φεμινισμός, αλλά μάς ενδιαφέρει πρωτίστως να εκλεγούμε) που υπόσχονται 50% γυναίκες, λες και είναι το Four Day Clearance. Δεν θέλω να χέσω στο πάρτι σας (και των οπαδών σας), αλλά και ο Αναστασιάδης τα ίδια ακριβώς υποσχέθηκε και μάλιστα δύο φορές. Νομίζω δεν παίρνω και ιδιαίτερα μεγάλο ρίσκο αν πω ότι αυτοί είμαστε και δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ.

Λάβετε υπόψη πως αυτοί οι πέντε άντρες θα ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο στον εκπαιδευτικό της Λεμεσού με τις 13(!) μέχρι τώρα καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών. Αλλά και για όσους ακόμα εκπαιδευτικούς-θηρευτές παραμονεύουν στα σχολεία. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ ήδη κοιμάμαι πιο ήσυχος...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top