Λεμεσού Αθανάσιος: Τι πρέπει να κατέχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος - Οι απόψεις του για Ουκρανία και ομοφυλοφιλία

Λεμεσού Αθανάσιος: Τι πρέπει να κατέχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος - Οι απόψεις του για Ουκρανία και ομοφυλοφιλία

Αυτός που θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία του λαού πρέπει να αναδειχθεί ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Λεμεσού Αθανάσιος ανέφερε ότι «το κύριο έργο της Εκκλησίας δεν είναι οι επιχειρήσεις αλλά η βοήθεια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχεται για απόψεις του σε θέματα όπως η ομοφυλοφιλία είπε ότι δεν κατακρίνει ούτε απορρίπτει κανέναν άνθρωπο. «Η θέση της εκκλησίας αφορά την αγάπη, την κατανόηση και την αποδεκτικότητα του καθενός», σημείωσε.

Αναφορικά με την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας από την Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ υπερέβη την εντολή της Ιεράς Συνόδου και πως με τα υφιστάμενα δεδομένα με τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν είναι εύκολο να αλλάξουν οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/riknews.com.cy

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.