ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη φυλακή για 3 χρόνια - Ένοχος 28χρονος υποβοήθησης παράνομης εισόδου μεταναστών

Στη φυλακή για 3 χρόνια - Ένοχος 28χρονος υποβοήθησης παράνομης εισόδου μεταναστών

Το Κακουργιοδικείο Πάφου καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, άντρα ηλικίας 28 ετών, αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος καθώς επίσης υποβοήθησης παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στο πλαίσιο διερεύνησης των πιο πάνω αδικημάτων, η Αστυνομία προχώρησε στις 28 Απριλίου βάσει δικαστικών ενταλμάτων στη σύλληψη δύο προσώπων.

Πρόκειται για δυο νεαρούς άντρες ηλικίας 30 και 28 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, χθες (28/4) τα ξημερώματα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ βρίσκονταν σε θαλάσσια περιπολία, εντόπισαν ύποπτο φουσκωτό σκάφος στη περιοχή του Λατσιού, στο οποίο επέβαιναν 26 συνολικά πρόσωπα.

Το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμανάκι Λατσιού, όπου αργότερα την ίδια ημέρα, οι άτυποι μετανάστες, μετά τις νενομισμένες εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους, μεταφέρθηκαν στον χώρο κράτησης άτυπων μεταναστών στη Λευκωσία.

Κατά την ανακοπή του σκάφους, οδηγός ήταν ο 30χρονος, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι κατά την πορεία του σκάφους προς την Κύπρο, οδηγός ήταν ο 28χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Το ΤΑΕ Πάφου, σε συνεργασία με την ΥΑΜ (Κλιμάκιο Πάφου) και τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, συνεχίζουν τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top