ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας «υιοθετήσουμε» και φέτος μία οικογένεια για τα Χριστούγεννα για να μην στερηθεί τίποτα – Αυξημένες οι ανάγκες λόγω και της ακρίβειας

Ας «υιοθετήσουμε» και φέτος μία οικογένεια για τα Χριστούγεννα για να μην στερηθεί τίποτα – Αυξημένες οι ανάγκες λόγω και της ακρίβειας

Με στόχο την έμπρακτη στήριξη όσων συμπολιτών μας το έχουν ανάγκη, ούτως ώστε να μην στερηθούν τίποτα τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού πραγματοποιεί παγκύπρια εκστρατεία, προτρέποντάς όλους μας να «υιοθετήσουμε» μία οικογένεια. Ο θεσμός άρχισε το 2013 και μέχρι σήμερα έχουν βοηθηθεί πέραν των 18,800 ευάλωτων οικογενειών.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχουν αυξηθεί σημαντικά, συνεπεία και του ρωσοουκρανικού πολέμου, με αποτέλεσμα τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρείες να είναι αρκετά συγκρατημένες στο να παρέχουν βοήθεια, εντούτοις, υπάρχει αισιοδοξία ότι και αυτή η εκστρατεία θα στεφθεί με επιτυχία.

Μιλώντας στο ThemaOnlibe ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου, ανέφερε ότι «από το 2015 που ξεκίνησε ο θεσμός έχουμε βοηθήσει πέραν των 18,800 ευάλωτων οικογενειών», σημειώνοντας πως «η μακρόχρονη εμπειρία μας, από το 1973, το δυναμικό μας και οι συνεργάτες/υποστηρικτές μας είναι οι κύριοι συντελεστές της επιτυχίας των εκστρατειών μας, οι οποίες λειτουργούν με πρωτόκολλα διαδικασιών για διασφάλιση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας».

Ερωτηθείς πόσες οικογένειες συνεχίζουν να λαμβάνουν στήριξη από εθελοντικές και άλλες οργανώσεις, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «κάθε μήνα στηρίζουμε περίπου 300 οικογένειες παγκύπρια». Στόχος της εκστρατείας μας για τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε, είναι να βοηθηθούν πέραν των 1.500 με 2.000 οικογενειών, οι οποίες, ως επί το πλείστον, χρήζουν στήριξης σε περιόδους εορτών, υπογραμμίζοντας ότι θα παραχωρηθεί βοήθεια σε δωροκουπόνια ή τρόφιμα αξίας 150 ευρώ σε κάθε μία.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία συνεχίζεται, δυστυχώς, καθώς και της συνεχούς αύξησης των τιμών και της ακρίβειας, ανακοινώσαμε αυτή την εκστρατεία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τόσο οι συμπολίτες μας όσο και οι εταιρείες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα μας προσφέρουν και φέτος απλόχερα βοήθεια για να καταφέρουμε να βοηθήσουμε κι εμείς όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ.

Αυξανόμενες ανάγκες, συγκρατημένη στήριξη από πολίτες και εταιρείες

Κληθείς να πει εάν έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των οικογενειών που χρήζουν βοήθειας λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ο κ. Δημητρίου απάντησε καταφατικά. «Η ζήτηση ναι είναι αρκετά μεγάλη το τελευταίο διάστημα. Η ακρίβεια και ο πόλεμος έχουν ανεβάσει τον πληθωρισμό, άρα και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε σχέση με προηγούμενες φορές», εξήγησε.

Σε σχέση με το εάν έχει παρατηρηθεί δυστοκία από πολίτες και εταιρείες να προσφέρουν, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι, «υπάρχει μία συγκρατημένη προσπάθεια τόσο από πλευράς πολιτών όσο κυρίως και από επιχειρήσεις να παρέχουν βοήθεια, ακριβώς λόγω της αύξησης των τιμών και του πολέμου». «Δεν είναι όπως άλλες χρονιές που απλόχερα έδιναν και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι, «η σημερινή εικόνα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το 2013 όπου η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγαλύτερη».

Καταληκτικά ο κ. Δημητρίου, εξέφρασε αισιοδοξία πως, «παρά τις δυσκολίες υπάρχει πρόθεση για παροχή βοήθειας. Ο Κύπριος το έχει μέσα στο DNA να βοηθά και θα το αποδείξει για άλλη μία φορά».

Ποιοι και πώς μπορούν να βοηθήσουν


Αξίζει να σημειωθεί πως, η εκστρατεία του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε» μια οικογένεια τα Χριστούγεννα απευθύνεται σε άτομα, οικογένειες, Δήμους, Κοινότητες, Επιχειρήσεις/Εταιρείες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κρατικούς/Ημικρατικούς φορείς, Οργανισμοούς, Οργανωμένα Σύνολα, ΜΚΟ, κ.ά., οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν:
• δωροκουπόνια από υπεραγορές/καταστήματα ή εισφορά
• είδη/προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι
• χριστουγεννιάτικα εδέσματα
• δώρα στα παιδιά
• παροχή εξοπλισμού που μπορεί να είναι χρήσιμος σε ευάλωτες οικογένειες
• οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες τα Χριστούγεννα

Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις.

Σημειώνεται ότι, η εκστρατεία και η συλλογή βοήθειας θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου, στα πιο κάτω σημεία:

1/ Σώματα Εθελοντών:
• Λευκωσία: Σούδας 11, 2035 Στρόβολος, τηλ. 22512602
• Λεμεσός: 1ης Απριλίου 14, 3116, Αγία Φύλα, τηλ. 25737761
• Λάρνακα: Κιθαιρώνος 23, 6052, τηλ. 24650525
• Πάφος: Αριστοτέλη Σάββα 46, 8025, Αναβαργός, τηλ. 26953725
• Αμμόχωστος: Γεωργίου Κατσιάρη 21, 5320 Λιοπέτρι, τηλ. 99124521
• Κερύνεια: 97743185

2/ Τσιμεντοποιία Βασιλικού, τηλ: 24845555.

3/ CIIM (Cyprus International Institute of Management):
• Λευκωσία: Λ. Ακαδημίας 21, Αγλαντζιά
• Λεμεσός: 3-5 Χαϊδαρίου (απέναντι από το ξενοδοχείο Αλάσια)

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top