ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδικές εργασίες δυσκολεύουν την κυκλοφορία - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδικές εργασίες δυσκολεύουν την κυκλοφορία - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρατηρείται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Σάββατο, 19 Νοεμβρίου.

Διεξάγονυαι όμως οδικά έργα σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο που ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία.

Ενημέρωση για τις οδικές εργασίες πιο κάτω:

Την Κυριακή 20/11/2022, μεταξύ των ωρών 06:00 – 14:30, οι πιο κάτω δρόμοι στη Λάρνακα θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση λόγω της διεξαγωγής φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος με την ονομασία «5ος Radisson Blu Διεθνές Μαραθώνιος Λάρνακας»:

  • Λεωφ. Μακαρίου, Τάσσου Παπαδόπουλου & Δ. Χριστόφια μέχρι τον Β3 και τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας προς Λάρνακα,
  • Πλατεία Βασιλέως Παύλου (από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας μέχρι το κτίριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας),
  • Λεωφ. Τάσου Μητσόπουλου,
  • Οδός Πιαλέ Ππασιά/Κυκλικός κόμβος Μακένζυ μέχρι τα φώτα τροχαίας με την Λεωφ. Αρτέμιδος,
  • Λεωφ. Αρτέμιδος (από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την Οδό Πιαλέ Ππασιά μέχρι τον κυκλικό κόμβο παρά τον παλαιό αερολιμένα Λάρνακας- μόνο οι λωρίδες με κατεύθυνση προς Λάρνακα),
  • Κυκλικός Κόμβος Παλαιού Αερολιμένα Λάρνακας (μόνο οι λωρίδες με κατεύθυνση προς Λάρνακα),
  • Δρόμος Β4 (από τον κυκλικό κόμβο του παλαιού Αερολιμένα Λάρνακας μέχρι τη συμβολή με τον δρόμο προς το Τέμενος Χάλα Σουλτάν Τεκκέ και επαναστροφή στον Β4-μόνο η κατεύθυνση προς Λάρνακα),
  • Δρόμος Β4 προς τον κυκλικό κόμβο παρά τον Πύργο Ελέγχου, μόνο η κατεύθυνση προς Λάρνακα,
  • Λεωφ. Τιμίου Προδρόμου/Ε316 προς Βιομ. Περιοχή Δρομολαξιάς,
  • Λεωφ. Χρ. Παναγιώτου στη Δρομολαξιά,
  • Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη στροφή προς την οδό Εζεκία Παπαϊωάννου

Κατά τη διάρκεια της πιο πάνω εκδήλωσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την ομαλή και ασφαλή εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω παρακείμενων δρόμων.

Από τη Δευτέρα 21/11/2022 μέχρι και την Παρασκευή 2/12/2022, μεταξύ των ωρών 09:00 – 16:00, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος σε τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και του Παρακαμπτήριου Δρόμου Λεμεσού, από την έξοδο Μουτταγιάκας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Νέου Νοσοκομείου Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά το έρεισμα του δρόμου σε μήκος 200μ. περίπου χωρίς τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Από τη Δευτέρα 21/11/2022 μέχρι και την Πέμπτη 24/11/2022, από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης θυρών έκτακτης ανάγκης στην Κεντρική Νησίδα του Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού στην περιοχή Kόρνου. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστές οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας προς Λεμεσό και προς Λευκωσία, σε τμήματα μήκους 200 μέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις διπλανές λωρίδες βραδείας κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, στο τμήμα από Ερήμη προς Πέτρα του Ρωμιού, μέχρι τις 26/11/2022, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες ποτίσματος φυτειών εντός της κεντρικής νησίδας, καθώς και στα πρανή του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο σε μήκος 1000μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, τμήμα μετά την έξοδο προς Ερήμη, μήκους 450μ. περίπου, καθώς και τμήμα της εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς Κολόσσι/ Ερήμη, μήκους 200μ., στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, θα λειτουργούν χωρίς έρεισμα, λόγω εργασιών για την κατασκευή του νέου οδικού δικτύου στην περιοχή του Νέου Γηπέδου Λεμεσού. Οι εργασίες θα διεξάγονται την περίοδο 30/8/2022 – 07/12/2022, τις καθημερινές και τα Σάββατα, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00.

Στην επαρχία Λάρνακας, στους αυτοκινητοδρόμους Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας – Κοφίνου, την περίοδο 31/10/2022 – 2/12/2022, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30 καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων θα γίνονται εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος των φυτών στα πρανή του από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (και από τις δύο κατευθύνσεις) και στον Αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου θα κλείνει μέρος του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου, τμηματικά σε μήκος 100 μέτρα ανά φορά.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας Φάση Α1, από τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 01:00 π.μ. (μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής), για περίοδο 2 μηνών, η έξοδος από τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λευκωσία προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου (Χαλεπιανές) θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών και για περίοδο 2 μηνών η τροχαία κίνηση από Λεμεσό προς Τσέρι θα διοχετεύεται διαμέσου της εξόδου του Κοτσιάτη προς τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού και μέσω της φωτοελεγχόμενης συμβολής παρά τα φώτα της JCC και του παρακαμπτήριου Τσερίου.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από τις 03 Σεπτεμβρίου, 2022, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση ΑΙ, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου που διεξαγόταν σε 4 λωρίδες κυκλοφορίας στην ανατολική πλευρά, μετατοπίστηκε στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Η τροχαία κίνηση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Λευκωσία και αντίστροφα, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας αντί σε 3 σε μήκος 2χλμ. περίπου στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.  Η τροχαία κίνηση από την έξοδο της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου δεν θα διεξάγεται. Η κυκλοφορία από παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC. Η τροχαία κίνηση από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό προς τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου θα διεξάγεται μέσω της νέας εξόδου που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Έργου του Περιμετρικού, ενώ η κυκλοφορία από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι απρόσκοπτη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς Λεμεσό και αντίστροφα θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.  Η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία και από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό δεν θα διεξάγεται τις συγκεκριμένες ώρες. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή πλησίον της JCC.  Η τροχαία κίνηση από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό θα διεξάγεται από την είσοδο του Κοτσιάτη. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες, μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίνεται χαρτογραφικά απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης τους.

Στη Γερμασόγεια, στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, την περίοδο από τις 10/10/2022 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2022, θα διεξάγονται εργασίες στο ανατολικό τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής, από τον Κυκλικό Κόμβο Γερμασόγειας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μύλου (μήκους 170 μ. περίπου). Κατά την διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο δυτικό τμήμα του δρόμου με αμφίδρομη κίνηση.

Στο Τσέρι, στην επαρχία Λευκωσία, από την 1η Σεπτεμβρίου, 2022, θα διεξάγονται εργασίες για τον Δρόμο εντός Τσερίου, που θα διαρκέσουν 78 εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, 2024. Θα διεξάγονται εργασίες εντός του Δήμου Τσερίου για την αναβάθμιση του κύριου οδικού άξονα που διέρχεται του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων (με δεξιόστροφες πρόσθετες λωρίδες στα φώτα τροχαίας) εντός του Δήμου Τσερίου για μήκος 2,5 περίπου χιλιομέτρων. Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τμημάτων παρόδιων οδών (Κ. Μισιαούλη, Σαλαμίνας, Τ. Ανθία, Σ. Παπαλαζάρου κτλ), σε συνολική έκταση περίπου 600 μέτρων, που συμβάλουν με τον κύριο δρόμο. Στο έργο θα κατασκευαστεί μικρός κυκλικός κόμβος που συνδέει τις οδούς Στροβόλου και Αγίου Γεωργίου στο βορειότερο άκρο του. Κατά μήκος του δρόμου θα δημιουργηθούν εκατέρωθεν χώροι στάθμευσης για εξυπηρέτηση των εμπορικών περιοχών του Δήμου καθώς επίσης και τα δύο Δημοτικά Σχολεία που περιλαμβάνονται στο υπό κατασκευή

τμήμα. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή πεζοδρομίων, η εγκατάσταση φώτων τροχαίας, η υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, οριζόντια και κάθετη σήμανση, η εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και άλλες συναφείς εργασίες. Ανάλογα με την κάθε φάση των εργασιών θα εκδίδονται και οι σχετικές ανακοινώσεις που θα περιγράφουν τις εργασίες που θα εκτελούνται καθώς και τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης στο Τσέρι, στην οδό Αναλυόντα, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Ποσειδώνος μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Τεύκρου Ανθία, από την Παρασκευή 9/9/2022 και για χρονική περίοδο 4 μηνών, θα διεξάγονται εργασίες ανάπλασης, στο πλαίσιο υλοποίησης της 1ης φάσης του έργου «Δρόμος εντός Τσερίου». Κατά τη φάση αυτή, στο προαναφερόμενο τμήμα θα είναι κλειστές όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λευκωσία προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Ποσειδώνος, Αντρέα Κέστα, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Λεοντίου Α΄, της οποίας θα γίνει αντιστροφή της μονοδρόμησης της κίνησης των οχημάτων από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ έως την οδό Πιερίδη. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αναλυόντα προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Τεύκρου Ανθία, Μακρυγιάννη, Τριπολιτσάς, Παπαλαζάρου, Αχιλλέως και Ομήρου, ακολουθώντας τις προσωρινές σημάνσεις.

Στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, στη Λάρνακα, από τον κυκλικό κόμβο Ναυτικού Ομίλου και σε μήκος 800μ. περίπου, στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ», από τις 04/10/2022 και για περίοδο πέντε μηνών περίπου, θα πραγματοποιούνται εργασίες δίπλα από τα όρια του δρόμου και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Στη Γερμασόγεια, οι εργασίες κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας συνεχίζονται κανονικά. Από την Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022, διεξάγονται οι  κατασκευαστικές εργασίες της επόμενης φάσης του Έργου, η οποία θα έχει διάρκεια 6 μήνες και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή/αναβάθμιση τμήματος του δρόμου της οδού Αγίας Παρασκευής μήκους 400μ. μέχρι το νότιο μέρος του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, την ανακατασκευή της  οδού Μύλου και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της νέας Λεωφόρου  Μίκη Θεοδωράκη με τις οδούς Αγίας Παρασκευής και Μήλου. Κατά τις κατασκευαστικές εργασίες της φάσης αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές διευθετήσεις:

(α)    Η συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και  Μύλου θα είναι κλειστή και το τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής νότια της οδού Τηλλυρίας θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος. Η διακίνηση από/και προς τη Γερμασόγεια και από/και προς τη Λεμεσό θα γίνεται μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και των συνδέσεων του με την οδό Αγίας Παρασκευής από τις οδούς Ισαβέλλας, Πατρών και Τηλλυρίας. Η πρόσβαση της οδού Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Λεμεσό αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία περί το τέλος Οκτωβρίου 2022.

(β)   Η οδός Μύλου θα είναι κλειστή και το ανατολικό της τμήμα, από τη συμβολή της με την οδό Ποταμιάς, θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος για την εξυπηρέτηση των εμπορευομένων και των περιοίκων.

(γ)    Η διακίνηση από/προς Μουτταγιάκα θα μπορεί να γίνεται μέσω της οδού Ποταμιάς (ανατολικά) ή μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και της οδού Αγίου Γεωργίου.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, από τη συμβολή με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι τη συμβολή με την οδό Νίκου Παττίχη, από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου μέχρι τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι βόρειες λωρίδες του πιο πάνω τμήματος της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού θα παραμείνουν κλειστές και η τροχαία κίνηση θα διακινείται αμφίδρομα στις νότιες λωρίδες. Η τροχαία κίνηση στην οδό Νίκου Παττίχη δεν θα επηρεαστεί.

Επίσης στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, θα διεξάγονται εργασίες στην οδό Ν. Π. Λανίτη από τη συμβολή της με την οδό Βίκτωρος Ουγκώ μέχρι την οδό Γ. Συκοπετρίτη. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο δρόμος θα είναι κλειστός και καλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης.

Επίσης στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, θα διεξάγονται εργασίες στην οδό Ηρακλέους, στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο δρόμος θα είναι κλειστός και καλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου.

Στην Κοινότητα Παρεκκλησιάς, από τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες, στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου πλησίον της συμβολής της με την οδό Βορείου Ηπείρου. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η οδός Βορείου Ηπείρου, η οποία συνδέει την Κοινότητα Παρεκκλησιάς με την Κοινότητα Αγίου Τύχωνα, θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα. Πρόσβαση στην περιοχή θα υπάρχει μόνο από τον Άγιο Τύχωνα. Καλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση.

Στην Πάφο, στην περιοχή Γεροσκήπου, από την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ο Συνδετικός δρόμος Β6 – Α6 (Λεμεσός – Πάφος), θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω εργασιών κατασκευής κυκλικού κόμβου στην οδό Κινύρα στη Γεροσκήπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι οδηγοί και οι πεζοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν προσωρινό παρακαμπτήριο δρόμο που έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 29/8/2022 – 5/12/2022, από τις 07:00 π.μ. μέχρι τις 15:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες στο έρεισμα του δρόμου στην περιοχή Κοφίνου και για μήκος 1500μ περίπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης STOP & GO.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού, που ήταν κλειστός από τις 21/1/2020, θα παραμείνει κλειστός για την τροχαία κίνηση για χρονικό διάστημα ακόμα τεσσάρων μηνών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όλη η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας, στο τμήμα μεταξύ Πύργου και Μονής, την περίοδο 29/10/2022 – 19/11/2022, θα διεξάγονται εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 120μ. περίπου και η διαχείριση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Πάφου, σε τμήμα εντός της Κοινότητας Ερήμης, από την Πέμπτη 3/11/2022 μέχρι και την Πέμπτη 1/12/2022, θα διεξάγονται από ιδιωτική Εργοληπτική Εταιρεία εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 120μ. περίπου και η τροχαία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι, λόγω παράτασης των εργασιών ανακατασκευής γεφυριού, ο δασικός δρόμος «Μονασιήλλακα – Κόλοκος», στη Δασική Περιφέρεια Πάφου, θα παραμείνει κλειστός και μετά την ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί (31/10/2022), μέχρι και τις 30/11/2022 τουλάχιστον. Παρακαλείται το κοινό όπως για τη διακίνησή του χρησιμοποιεί τον δασικό δρόμο «Φράγμα Κανναβιού – Αγιάς».

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, που καλούνται να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top