ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμός 8χρονης: «Παραπληροφορεί το ΥΠΑΝ ...δεν επαναξιολόγησαν το παιδί» - «Αυταρχικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες»

Αποκλεισμός 8χρονης: «Παραπληροφορεί το ΥΠΑΝ ...δεν επαναξιολόγησαν το παιδί» - «Αυταρχικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες»

Απάντηση λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας για τον αποκλεισμό της 8χρονής μαθήτριας, έρχεται να δώσει η κ.Γιούλα Πιτσιαλή αναφέροντας «με θράσος το ΥΠΑΝ συνεχίζει να παραπλανεί».

Φανερά απογοητευμένη η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων παιδιών με εγκεφαλική παράλυση «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιαλή, μετά την τοποθέτηση Υπ.Παιδείας για την απόφαση αποκλεισμού της 8χρονης απο την τάξη της και την φοίτηση της σε ειδική μονάδα εκπαίδευσης, αναφέρει:  «Με θράσος το ΥΠΑΝ συνεχίζει να παραπλανεί και να επιμένει να παραβιάζει τα δικαιώματα ενός παιδιού».

«Παραπληροφορεί το ΥΠΑΝ - Δεν επαναξιολόγησαν το παιδί»

Η κ.Πιτσιαλή συνεχίζει αναφέροντας «Παραπληροφορούν και λένε ότι επαναξιολογήθηκε . Δεν επαναξιολόγησαν το παιδί . Εννοούν ότι η επαρχιακή αξιολόγησε την απόφαση της βασισμένη στην αξιολόγηση του νηπιαγωγείου!  Δεν ρωτήθηκε καν η εκπαιδευτικός του παιδιού . Αγνόησαν την πρόοδο του παιδιού κατά την φοίτηση του στην Α τάξη η οποία αναφέρεται στα πρακτικά της πολυθεματικής συνάντησης »

Στη συνέχεια αναφέρει: «Γιατί δεν δίνουν ειδική εκπαίδευση πρώτα ; Γιατί δεν δίνουν τις εύλογες προσαρμογές πρώτα; Γιατί δεν ενισχύουν το παιδί στα μαθήματα πρώτα ;

Κακοποιούν το παιδί συναισθηματικά και ψυχολογικά ενώ το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να το στηρίξουν. Το διώχνουν από την τάξη αγνοώντας δύο νομοθεσίες που μιλούν για την υποχρέωση του κράτους να παρέχει ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις»

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση Πιτσιαλή:

ΘΕΣΗ ΚΥΣΟΑ: Αυταρχικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές διαδικασίες του ΥΠΑΝ

Την ίδια ώρα η ΚΥΣΟΑ, Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, με ανακοίνωση της στέκεται στο πλευρό της οικογένειας και μαθήτριας .

Η ανακοίνωση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top