ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμός 8χρονης: «Eσείς άθλιοι... Βαλθήκατε να διώξετε όλα τα παιδιά με αναπηρία από τις τάξεις»

Αποκλεισμός 8χρονης: «Eσείς άθλιοι... Βαλθήκατε να διώξετε όλα τα παιδιά με αναπηρία από τις τάξεις»

Συνεχίζει η οικογένεια τη μάχη για επανένταξη της 8χρονης στην τάξη της , στο Β Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας.

Υπενθυμίζουμε ότι η μικρή Άννα Μαρία, έχει αποκλειστεί από την τάξη της , μετά από απόφαση της Κεντρικής επιτροπής του ΥΠΑΝ να φοιτήσει σε ειδική μονάδα.

Το ΥΠΑΝ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν έχει αποκλειστεί η 8χρονη απο την εκπαίδευση αφού θα φοιτά σε ειδική μονάδα.

Ωστόσο οι γονείς της Αννας Μαρίας και η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων παιδιών με εγκεφαλική παράλυση «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιαλή, εξηγούν και ξεκαθαρίζουν ότι η ειδική μονάδα αποτελεί στην ουσία αποκλεισμό της συγκεκριμένης μαθήτριας, καθώς θα στερείται της ενιαίας εκπαίδευσης . Η 8χρονη μαθήτρια μέχρι τώρα συμμετείχε στην τάξη της κανονικά, όλες τις ώρες έχοντας σημειώσει πρόοδο.

Οπως αναφέρει η οικογένεια. «Αποφάσισαν χωρίς να συναντήσουν το παιδί .Δεν επαναξιολόγησαν το παιδί .Δεν ρωτήθηκε καν η εκπαιδευτικός του παιδιού . Αγνόησαν την πρόοδο του παιδιού κατά την φοίτηση του στην Α τάξη η οποία αναφέρεται στα πρακτικά της πολυθεματικής συνάντησης».

Τονίζουν ότι το ΥΠΑΝ παραβιάζει Διεθνείς Συμβάσεις , όπου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την κυπριακή νομοθεσία, η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες τέθηκε σε ισχύ για την Κυπριακή Δημοκρατία από την 27η Ιουλίου 2011.

Η κ.Πιτσιαλή σε ανάρτηση της εξηγεί ότι η ειδική εκπαίδευση «κόβει μια εξελικτική πορεία ενός παιδιού και αντί να το ενισχύσει το βάζει σε ειδική μονάδα που συνεπάγεται πολύ λιγότερη εκπαίδευση» αναφέροντας ότι στην ειδική μονάδα αναλογεί σε κάθε παιδί μια ώρα εκπαίδευσης με την ειδική δασκάλα μόνον. Ενώ συνεχίζει αναφέροντας ότι από τη στιγμή που θα φοιτά στην ειδική εκπαίδευση, πλεόν στην τάξη θα μπαίνει σαν παρατηρητής όχι σαν μαθητής . Τονίζει ότι με αυτό το τρόπο τα κενά της 8χρονης θα μεγαλώσουν αφού δεν θα έχει την ίδια εκπαίδευση με τα υπόλοιπα παιδιά «Δεν θα πάρει απολυτήριο. Δεν θα μπορεί να πάει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ούτε σε κολέγιο Δεν θα μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο μέσω της σύμβασης που υπάρχει για τα άτομα με αναπηρίες αφού μόνη προϋπόθεση είναι το απολυτήριο Λυκείου. Θα ιδρυματοποιηθεί θα είναι μια ζωή δυστυχισμένη και θα νιώθει ανεπαρκής»

Φανερά απογοητευμένη στη συνέχεια σχολιάζει «Γι' αυτό κύριοι οι γονείς επιμένουν και δεν την στέλνουν στην καταστροφή της , γιατί αυτό θα είναι η ειδική μονάδα για αυτήν .....Και εσείς άθλιοι , τολμάτε να τους κατηγορείτε και από πάνω ; Είστε αισχροί !!! Είστε αδίστακτοι και συνεχίζετε να παραπλανάτε και να προκαλείτε με εσφαλμένες εντυπώσεις .. Πολλά παιδιά έχουν γλιτώσει πριν από εσάς με παρεμβάσεις μας από εσφαλμένες αξιολογήσεις των « ειδικών» που επικαλείστε , που θα έπρεπε να είναι εκτός υπουργείου αλλά εξακολουθούν να είναι εκεί και να εφαρμόζουν τις ρατσιστικές τους νοοτροπίες εις βάρος των παιδιών μας . Εσείς βαλθήκατε να διώξετε όλα τα παιδιά με αναπηρία από τις τάξεις..»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top