ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόδρομος Προδρόμου: «Αξίζει να επενδύσουμε στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση»

Πρόδρομος Προδρόμου: «Αξίζει να επενδύσουμε στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση»

Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεισφοράς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και αξίζει να επενδύσουμε σε αυτήν, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα έργα αναβάθμισης του σχολείου, υποδεικνύοντας ότι «η παρουσία του Προέδρου μαρτυρά το γενικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης μας».

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, συνέχισε, «στοχεύει να κάνει τα σχολεία καλύτερα, να τα προσαρμόζει στα σύγχρονα δεδομένα και βεβαίως αυτό μαρτυρά η παρέμβαση, που γίνεται εδώ στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού». Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια απολύτως απαραίτητη αναβάθμιση, τόσο της αντισεισμικής ετοιμότητας του σχολείου, αλλά και προσαρμογής των σχολικών χώρων, για τη λειτουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε την «αγαστή συνεργασία της διεύθυνσης της τεχνικής εκπαίδευσης, των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου», τονίζοντας ότι η αναβάθμιση αυτή «είναι διπλά σημαντική, γιατί εντάσσεται σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται στο Υπουργείο για να ενισχύσουμε την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση».

Λέγοντας πως «στη χώρα μας έχουμε ανάγκη για περισσότερη και καλύτερα προσαρμοσμένη τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση», ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «με τα δεδομένα της εποχής, τις τεχνολογικές αλλαγές που ζούμε καθημερινά και τις νέες απαιτήσεις, φροντίζουμε να προσαρμόσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε την τεχνική εκπαίδευση».

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι σε αντίθεση με τα γενικότερα δημογραφικά δεδομένα, όπου παρατηρείται μείωση στον αριθμό των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης, την τελευταία δεκαετία, στην Τεχνική Εκπαίδευση καταγράφεται αύξηση.

«Είναι αυτή την τάση που θέλουμε να ενισχύσουμε, όχι γιατί είναι αυτοσκοπός, αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να συνεισφέρει η τεχνική εκπαίδευση και έχοντας σαν πολύτιμο εφόδιο την καταγραφή, μέσα από το νέο σύστημα αξιολόγησης μαθητών, να κάνουμε καλύτερους σχεδιασμούς», συμπλήρωσε.

Σημειώνοντας ότι σήμερα εγκαινιάζεται και το Μεταλυκειακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στον Δήμο Γερμασόγειας, ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε ότι «αξίζει να επενδύσουμε στην τεχνική εκπαίδευση, στην τεχνολογία, στην επαγγελματική εκπαίδευση και αυτό το μήνυμα είναι που θέλουμε να στείλουμε σήμερα από εδώ».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top