Ερντογάν: «Δεν είναι δουλειά της Ελλάδας να εμπλακεί στην Αίγυπτο»

Ερντογάν: «Δεν είναι δουλειά της Ελλάδας να εμπλακεί στην Αίγυπτο»

Δεν είναι δουλειά της Ελλάδας να εμπλακεί στην Αίγυπτο, δεν θα αφήσουμε αυτή τη δυναμική σε άλλους, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε νέους στο Ικόνιο.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη δυναμική (στην Αίγυπτο) σε άλλους. Θέλω να πω, δεν είναι δουλειά της Ελλάδας να εμπλακεί εδώ. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλές εξελίξεις», είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Στρέφεται συνεχώς εναντίον μας, μιλάει με ακατάλληλο τρόπο και τα λοιπά. Και, επίσης, αυτοί κάνουν πολύ διαφορετικές εκστρατείες στην ΕΕ  εναντίον της Τουρκίας».

Για τις σχέσεις Τουρκίας με Αίγυπτο και Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «τώρα, το επόμενο διάστημα, ακριβώς όπως έφτιαξαν οι σχέσεις με την Αίγυπτο, με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να φτιάξουν και με τη Συρία. Δεν υπάρχει χώρος για κακίες στην πολιτική».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE