ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις Υπουργείου Εσωτερικών - Τι συμβαίνει με τους ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες κυβερνητικών οικισμών

Διευκρινίσεις Υπουργείου Εσωτερικών - Τι συμβαίνει με τους ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες κυβερνητικών οικισμών

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εγκάτασταση 368 ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες κυβερνητικών οικισμών παγκύπρια ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση σε άλλες 17, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν σε συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων.

Διευκρινίζει ότι το Πρόγραμμα Εγκατάστασης Ανελκυστήρων σε Πολυκατοικίες Κυβερνητικών Οικισμών αφορά στην εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 368 υφιστάμενες πολυκατοικίες παγκύπρια.

«Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες με κόστος €12 εκ., ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε άλλες 17 πολυκατοικίες, σε κυβερνητικούς οικισμούς στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας με συνολικό κόστος €3,5 εκ., παράλληλα με εργασίες συντήρησης των πολυκατοικιών», σημειώνει.

Για άλλες 13 πολυκατοικίες, σε κυβερνητικούς οικισμούς στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ετοιμασίας εγγράφων διαγωνισμού και προκήρυξης προσφορών, με προοπτική την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2023, με συνολικό εκτιμώμενο κόστος περί τα €3,0 εκ.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει ολοκληρώσει σχετικές μελέτες για την εγκατάσταση ανελκυστήρων και στις υπόλοιπες πολυκατοικίες, με βάση τις οποίες έχει διαπιστωθεί ότι σε 99 πολυκατοικίες είναι τεχνικά δυνατή η προώθηση των έργων και ως εκ τούτου βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξασφάλισης της συγκατάθεσης του συνόλου των συνιδιοκτητών κάθε μίας από τις εν λόγω πολυκατοικίες ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση των έργων, αναφέρει το ΥΠΕΣ.

Στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η ετοιμασία σχεδίων και εγγράφων για την προκήρυξη προσφορών για την εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 30 από αυτές τις πολυκατοικίες, με συνολικό εκτιμώμενο κόστος περί τα €6,0 εκ., νοουμένου ότι θα εξασφαλισθεί η συγκατάθεση του συνόλου των συνιδιοκτητών των διαμερισμάτων.

Σημειώνει επίσης ότι για αριθμό πολυκατοικιών, η τοποθέτηση ανελκυστήρα προϋποθέτει την κατεδάφιση παράνομων προσθηκών οι οποίες έχουν εκτελεστεί από συγκεκριμένους συνιδιοκτήτες.

«Να σημειωθεί ότι, στα υπό εκτέλεση, αλλά και στα προγραμματιζόμενα έργα τα οποία αφορούν στο Πρόγραμμα Αναδόμησης Κτηρίων στους Κυβερνητικούς Οικισμούς, εγκαθίστανται ανελκυστήρες σε όλες τις νέες πολυκατοικίες που ανεγείρονται», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top