ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστουγεννιάτικο δώρο: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι – «Για πρώτη φορά και στις μονογονεϊκές οικογένειες»

Χριστουγεννιάτικο δώρο: Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι – «Για πρώτη φορά και στις μονογονεϊκές οικογένειες»

Σε αναμονή βρίσκονται οι πολίτες για το χριστουγεννιάτικο δώρο το οποίο θα καταβληθεί εντός λίγων ημερών σε όλους τους δικαιούχους.

Ο Λειτουργός της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους, μιλώντας στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», εξήγησε ποιοι είναι οι δικαιούχοι, αναφέρθηκε στα ποσά που θα καταβληθούν αλλά και στο πότε να τα περιμένουν οι πολίτες.

«Κάθε χρόνο το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας φροντίζει να δώσει τόσο τα επιδόματα όσο και τα χριστουγεννιάτικα δώρα αρκετές μέρες πριν τις γιορτές ενόψει και των αυξημένων υποχρεώσεων που έχουν τα νοικοκυριά», είπε συγκεκριμένα.

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα καταβληθεί στις 13 Δεκεμβρίου μαζί με το χριστουγεννιάτικο δώρο το οποίο ανέρχεται στο 80% των αναγκών. Ανεξαρτήτως εισοδημάτων αν οι ανάγκες για ένα άτομο είναι 480 ευρώ, το 80% είναι 384 ευρώ και αυξάνεται εάν υπάρχει σύνθεση. Αν υπάρχει σύζυγος αυξάνεται κατά 50%, ενώ το ίδιο θα αυξηθεί αν υπάρχουν παιδιά ηλικίας 14 ετών μέχρι 28 ετών. Ακόμη θα υπάρξει αύξηση 30% αν υπάρχουν παιδιά κάτω των 14 ετών», συμπλήρωσε.

Ο κύριος Διομήδους σημείωσε ότι «χριστουγεννιάτικο δώρο θα υπάρξει και στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων το οποίο θα καταβληθεί 15 Δεκεμβρίου, ενώ το χριστουγεννιάτικο δώρο θα δοθεί στις 16 Δεκεμβρίου. Το ύψος του δώρου είναι ίσο με το μηνιαίο εισόδημα χαμηλοσυνταξιούχων και το ελάχιστο είναι 100 ευρώ»

Επίδομα μάνας

Όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο δώρο για το επίδομα μάνας, ο λειτουργός της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας τόνισε ότι «θα καταβληθεί στις 16 Δεκεμβρίου και είναι ύψους 100 ευρώ»

 «Για πρώτη φορά δίνεται δώρο και στους μονογονείς. Θα δοθεί 100 ευρώ στις 16 Δεκεμβρίου σε όσους μονογονείς τα εισοδήματα τους είναι κάτω από 19.500 ευρώ και οι καταθέσεις τους κάτω από 10.000 ευρώ. Ελέγχονται για πρώτη φορά και οι καταθέσεις. Δεν θα δώσουμε δώρο σε έναν που έχει καταθέσεις 100.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Διομήδους ανέφερε ότι «για τους χαμηλοσυνταξιούχους το ελάχιστο επίδομα είναι 100 ευρώ, ενώ για το επίδομα μάνας και το επίδομα μονογονιού είναι 100 ευρώ, ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω.

Διευκρίνισε ότι για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το δώρο είναι ανάλογα με τη σύνθεση.

«Μια οικογένεια πολυμελείς μπορεί να πάρει δώρο μέχρι και 1000 ευρώ», είπε συγκεκριμένα.

«Είναι πέραν των 50.000 ατόμων που θα βοηθηθούν αυτές τις γιορτές», τόνισε.

Καταλήγοντας ο κύριος Διομήδους επισήμανε ότι το δημόσιο βοήθημα θα δοθεί στις 14 Δεκεμβρίου και το επίδομα τέκνου στις 9 Δεκεμβρίου.

«Οι δικαιούχοι μπορεί να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υφυπουργείου. Υπάρχουν 7 σημεία εξυπηρέτησης ανά το Παγκύπριο και στελεχώνεται από λειτουργούς. Ο πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού για να μεταβεί στα σημεία και να μιλήσει με τους αρμόδιους, ενώ υπάρχει και τηλεφωνικό κέντρο 22803030 για απορίες», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top