ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφίδης κατά Θεμιστοκλέους - «Το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους»

Χριστοφίδης κατά Θεμιστοκλέους - «Το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους»

«Το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ.Χριστοφίδης καταδικάζει την συμπεριφορά του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους υπογραμμίζοντας ότι: «Ο κ. Θεμιστοκλέους θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή διάπραξη ποινικού αδικήματος».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Καταδικαστέες οι συμπεριφορές που υποκινούν το μίσος σε μερίδα συμπολιτών μας

Το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους

Με λύπη παρακολουθήσαμε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, που αφορούσε την πρόταση νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη διαδικασία ανεπιθύμητης κύησης, η οποία επισκιάστηκε από ανάρμοστες συμπεριφορές και επιχειρήματα, που δεν έχουν θέση ούτε στο ναό της Δημοκρατίας, αλλά ούτε και σε μία σύγχρονη κοινωνία. 

Οι τοποθετήσεις του βουλευτή Ανδρέας Θεμιστοκλέους όπως: «όποιο χέρι και αν έγραψε το προοίμιο του νόμου, καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο» και ότι «ζούμε μια πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα», είναι απαράδεκτες και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές και αποδεκτές από κανένα. 

Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, καθώς προάγουν το μίσος σε βάρος μερίδας συμπολιτών μας. Θεωρούμε πως ο κ. Θεμιστοκλέους θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή διάπραξη ποινικού αδικήματος, και για υποκίνηση μίσους εναντίον ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού. 

Την ίδια στιγμή, τα κακώς έχοντα στη χθεσινή συνεδρία της βουλής, μας δίνουν την ευκαιρία να τονίσουμε ξανά το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+, που δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους.

Οι θέσεις της υποψηφιότητάς μας περιλαμβάνουν τη θεσμοθέτηση των ακολούθων: 

1. Τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια 

2. Ιατρικώς βοηθούμενης αναπαραγωγής για ομόφυλα ζευγάρια 

3. Δυνατότητα πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια 

4. Νομική αναγνώριση προσδιορισμών πέραν των δύο φύλων

Σε μία σύγχρονη κοινωνία και κράτος, θα πρέπει να θέτουμε την ισότητα ως κορυφαία προτεραιότητα. Να βαδίζουμε σταθερά προς το μέλλον και όχι να παραμένουμε κολλημένοι σε αναχρονιστικά στερεότυπα.

Περισσότερες πληροφορίες για το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψήφιου ΠτΔ Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στην ιστοσελίδα  www.christofides2023.com.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top