ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Ρίχνουν δίχτυα σε φίλους, δυσαρεστημένους και αναποφάσιστους

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Ρίχνουν δίχτυα σε φίλους, δυσαρεστημένους και αναποφάσιστους

Εντατικοποίηση της οργανωτικής και επικοινωνιακής αντεπίθεσης ετοιμάζουν τα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων της Δημοκρατίας, δύο μήνες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου. Βασικός στόχος είναι αφενός να «κλειδώσουν» τους υποστηρικτές που έχουν εκδηλωθεί υπέρ τους ώστε να μπουν στη μάχη την καλύτερη δυνατή αφετηρία. Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί στην επαφή με τους αναποφάσιστους αλλά και τους ψηφοφόρους που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα κόμματα και ευρύτερα την πολιτική.

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, που συγκροτούν τις πολιτικές δυνάμεις που δίδουν τη μάχη στην τριάδα των Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη αντιστοίχως, ξεκινούν με «καλάθι» τις ψήφους του 2021, οι οποίες ασφαλώς δεν είναι σίγουρες ή δεδομένες. Η επίτευξη της μεγαλύτερης συσπείρωσης θα δώσει ώθηση στον υποψήφιο που υποστηρίζουν, με ζητούμενο την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Στον ΔΗΣΥ και στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλουν να αξιοποιήσουν το επόμενο δίμηνο για επαφή με τους ψηφοφόρους που δηλώνουν απογοητευμένοι, ώστε να περιορίσουν τις διαρροές προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Περιθώρια περαιτέρω συσπείρωσης υπάρχουν αλλά δεν είναι ανεξάντλητα. Η έντονη επίθεση κατά του ΔΗΚΟ, δείχνει ότι ιεραρχούν πολύ ψηλά το κομματικό κοινό από το οποίο προσβλέπουν σε υποστήριξη, ώστε να φθάσει κοντά στο 70% του που υπό προϋποθέσεις μπορεί να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Στον ΔΗΣΥ γνωρίζουν ότι τα δεδομένα είναι δύσκολα αλλά δίδουν τη μάχη με την προσδοκία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη και στο ΑΚΕΛ εκφράζεται ικανοποίηση για την ανοδική τάση που παρατηρείται στη συσπείρωση, όμως την ίδια ώρα γνωρίζουν ότι για να διασφαλίσει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, το 22% των βουλευτικών του 2022 θα πρέπει να συνδυαστεί με εισροές από άλλους χώρους. Οι μέχρι τώρα επιδόσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη δεν είναι οι αναμενόμενες αλλά ούτε και απαγορευτικές. Στελέχη του επιτελείου εμφανίζονται αισιόδοξα από τη βελτίωση του κλίματος τον τελευταίο μήνα, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη και των κομμάτων που τον στηρίζουν, αναμένουν κορύφωση των επιθέσεων από τους υποψήφιους που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία προφανώς θα επενδύσουν στην πόλωση και στη μετατροπή των εκλογών σε ντέρμπι Αριστεράς-Δεξιάς. Ο ίδιος θα προσπαθήσει να αποφύγει τις μυλόπετρες της ακραίας ρητορικής και τα διασταυρούμενα πυρά των δύο μεγάλων πολιτικών αντιπάλων. Πρώτιστος στόχος του επιτελείου του είναι να υπηρετήσει με συνέπεια το προφίλ της σύνεσης, τείνοντας χείρα φιλία προς όλους. Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει την πρότασή του για ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, εξού και τα επιτελεία Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη προσπαθούν να την αποδομήσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top