H Υπουργός Ενέργειας θα προεδρεύσει της 8ης Υπουργικής Συνάντησης του East Mediterranean Gas Forum, στο Κάιρο

H Υπουργός Ενέργειας θα προεδρεύσει της 8ης Υπουργικής Συνάντησης του East Mediterranean Gas Forum, στο Κάιρο

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου αναχωρεί απόψε για Κάιρο, όπου αύριο, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, θα προεδρεύσει της 8ης Υπουργικής Συνάντησης του περιφερειακού διακυβερνητικού οργανισμού East Mediterranean Gas Forum (EMGF), της τελευταίας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Φόρουμ για το 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, στην ημερήσια διάταξη της Συνάντησης περιλαμβάνεται η ανάληψη της Προεδρίας του EMGF για το 2023 από τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου κ. Tarek El Molla, καθώς και η έγκριση του προϋπολογισμού του Φόρουμ για το ίδιο έτος. Επιπλέον, αναμένεται να υιοθετηθεί η πρόταση της Κυπριακής Προεδρίας του EMGF για δημιουργία μόνιμης Επιστημονικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Φόρουμ, η οποία θα υποστηρίζει τις εργασίες του μέσω εισηγήσεων σχετικά με τεχνολογίες και πολιτικές για ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων φυσικού αερίου των μελών του. Επιπλέον, η Επιτροπή θα εργάζεται για την προώθηση μέτρων στον τομέα της ενέργειας για πρόληψη και μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Οι Υπουργοί των χωρών μελών του EMGF θα κληθούν, επίσης, να εγκρίνουν τα αποτελέσματα της μελέτης για τον ρόλο του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου στις ραγδαία εξελισσόμενες αγορές της Ευρώπης και διεθνώς (“The Role of and Opportunity for East Mediterranean Gas in Rapidly Evolving Global and European Gas Markets”), καθώς και της έκθεσης του Φόρουμ για την Απανθρακοποίηση.

Το τελετουργικό μέρος της 8ης Υπουργικής Συνάντησης του EMGF, που θα ξεκινήσει αύριο στις 9 π.μ., θα μεταδίδεται ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα του Φόρουμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν αφορούν απλώς μια διαφωνία ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη, για το ποιος θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα που αγγίζουν την ηγεσία, τις εσωτερικές ισορροπίες, την πολιτική ταυτότητα της παράταξης και κυρίως, την εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην ίδια πολιτική γραμμή.

BEST OF TOTHEMAONLINE