Δημήτρης Δημητρίου: «Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που συγκρούονται με το κεφάλαιο και τα συμφέροντα»

Δημήτρης Δημητρίου: «Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που συγκρούονται με το κεφάλαιο και τα συμφέροντα»

Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που συγκρούονται με το κεφάλαιο και τα συμφέροντα, ανέφερε ο Δημήτρης Δημητρίου, Βουλευτής ΔΗΣΥ, μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2023. Αρχικά, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΔΗΚΟ, τους ρώτησε τι έλεγαν πριν από δύο χρόνια, όταν καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, προσθέτοντας ότι περί άλλων τυρβάζουν.

Εν συνεχεία, είπε ότι οι βουλευτές πρέπει να αντιδρούν σε κάθε πράξη και λόγο φοβικό, ομοφοβικό και ρατσιστικό, ακόμη και από το βήμα της Βουλής, και καταδίκασε τη στάση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους στην Ολομέλεια της περασμένης Παρασκευής. Επιπλέον, ανέφερε ότι η βία είναι παντού, στα σχολεία και στα γήπεδα, προσθέτοντας ότι δεν εφαρμόζονται σωστά πολλές νομοθεσίες, όπως η κάρτα των φιλάθλων. Έκανε λόγο για έλλειψη παιδείας και σεβασμού, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι εκσυγχρονίζεται η υποβολή του Πόθεν Έσχες με την αυτοματοποίηση διαδικασιών που ενισχύουν την διαφάνεια. «Πρέπει να πείσουμε πως όσα λέμε τα εννοούμε, πως είμαστε υπόδειγμα για την κοινωνία», είπε. «Θέλουμε την Κύπρο σε συνεχή εξέλιξη. Ο φιλελευθερισμός βλέπει τους πολλούς, το δημόσιο συμφέρον. Προς πείσμα του ΑΚΕΛ, εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που συγκρούονται με το κεφάλαιο και τα συμφέροντα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE