ΠΑΡΑ-THEMA

Το ΑΚΕΛ θέλει να μείνει ο Μαυρογιάννης χωρίς προϋπολογισμό ή ξέρει ότι θα παραμείνει αντιπολίτευση;

Το ΑΚΕΛ θέλει να μείνει ο Μαυρογιάννης χωρίς προϋπολογισμό ή ξέρει ότι θα παραμείνει αντιπολίτευση;

Το ΑΚΕΛ, όπως άλλωστε πράττει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει, και φέτος, τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023. Δικαίωμά του εννοείται. Δεν συμφωνεί με αυτόν, ασχέτως του τι προνοεί, και μπορεί να μην τον στηρίξει.

Ωστόσο, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος, με δεδομένο, μάλιστα, πως το ΑΚΕΛ διακηρύττει ότι θέλει να φέρει την αλλαγή και να διώξει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, προτιμά να διαδραματίσει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο και να αφήσει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, εάν κι εφόσον εκλεγεί, χωρίς προϋπολογισμό; Μάλλον όχι.

Κάτι πρέπει να ξέρει, όμως, το κόμμα της Αριστεράς. Και τι εννοούμε; Το ΑΚΕΛ καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, είτε προεξοφλεί πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν θα εκλεγεί και συνεπώς θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση και τα επόμενα 5 χρόνια, είτε, επειδή γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει, θέλει να ολοκληρώσει τη… θητεία του στην αντιπολίτευση παραμένοντας σταθερό απέναντι στην απερχόμενη Κυβέρνηση και στις πολιτικές της.

Ανεξάρτητα, πάντως, του τι από τα πιο πάνω ισχύει, το ΑΚΕΛ ξέρει πολύ καλά ακόμα κάτι: Ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζει, δηλαδή ο κ. Μαυρογιάννης, αυτός τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του, θα πορευτεί με τον τελευταίο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, εκτός κι αν βέβαια καταθέσει νέο προϋπολογισμό μετά την εκλογή του, ο οποίος, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσει από την Βουλή.

Ίδωμεν…

Μ.ΑΔ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top