ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Συνεχίζονται οι διεργασίες για αεροπορική και ναυτική βάση στα κατεχόμενα»

Τατάρ: «Συνεχίζονται οι διεργασίες για αεροπορική και ναυτική βάση στα κατεχόμενα»

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την εγκατάσταση ΙΗΑ (μη οπλισμένων drones) στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου και μια ναυτική βάση στην κατεχόμενη περιοχή Τρικώμου – Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του στο ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή και σε μια αποτίμηση της χρονιάς που κλείνει, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι το παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο δόθηκε στις «δυνάμεις ασφαλείας» για να γίνει εκεί μια βάση για τα τουρκικά ΙΗΑ. «Γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες μελέτες και για τη ναυτική βάση. Αυτά (η αεροπορική και η ναυτική βάση) αξιολογούνται σε υψηλό επίπεδο».

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μια εγγυήτρια χώρα. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι η μητέρα πατρίδα μας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι η ισχυρότερη και μεγαλύτερη χώρα σε αυτήν την περιοχή». Τα μηνύματα έχουν δοθεί, συνέχισε λέγοντας ότι είναι σημαντική η διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η διατήρηση των δικαιωμάτων στη Γαλάζια Πατρίδα και η τουρκο-ελληνική ισορροπία στην περιοχή.

Τα ΙΗΑ και τα SİHA (drones με όπλα) και η κυριαρχία της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο του ψευδοκράτους τους έδωσε δύναμη, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει ιστορικά και νομικά δικαιώματα στο νησί που χρονολογούνται από το 1571 και αυτό θα συνεχιστεί, είπε ο Ερσίν Τατάρ. «Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι πραγματικά ευχαριστημένος από τις ΕΕ εγγυήσεις της Τουρκίας, που οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις  οι μεχμετσίκ βρίσκονται στο νησί ως αποτρεπτική δύναμη Διότι η ασφάλειά μας εδώ είναι εγγυημένη μόνο με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε αυτό το νησί».

Κατά τον Τ/κ ηγέτη, οι εξελίξεις όσον αφορά το φυσικό αέριο, τους υδρογονάνθρακες, την ενέργεια και άλλα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αυξήσει την πολιτική και στρατηγική αξία του ψευδοκράτους στην περιοχή και υπογράμμισε την σημασία της κυριαρχίας της «χώρας» στον εναέριο χώρο, το FIR και τις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top