Αναπέμπει τον Νόμο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο Πρόεδρος – Υπογράφει την στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

Αναπέμπει τον Νόμο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο Πρόεδρος – Υπογράφει την στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

Στην αναπομπή του Νόμου που ψήφισε η Βουλή, μετά από μία θυελλώδη συζήτηση, για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, προχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, θα καταθέσει σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να ενταχθεί στα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως για το όλο θέμα υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ κομμάτων όσο και μεταξύ της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, και του Υπουργού Παιδείας.

Στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων

Σε μία άλλη εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει, τελικά, το Νόμο που αφορά τη νέα στοχευμένη αναστολή των εκποιήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί πως, ο Νόμος ψηφίστηκε στις 10 Νοεμβρίου, αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 25 Νοεμβρίου, αλλά η αναπομπή απορρίφθηκε από τη Βουλή στις 2 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, δε, πως μετά την υπογραφή του Νόμου και τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, η στοχευμένη αναστολή εκποιήσεων που αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφάλιση κύριας κατοικίας αξίας μέχρι €350.000, επαγγελματική στέγη του χρεώστη για επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €750.000 και αγροτεμάχια στα οποίο ασκείται γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα, η εκτιμώμενη αξία του οποίου δεν υπερβαίνει τις €100.000, θα ισχύει μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE