ΠΑΡΑ-THEMA

Θα μείνει χωρίς λιμουζίνα και γραμματέα από τον Μάρτιο ο Αναστασιάδης;

Θα μείνει χωρίς λιμουζίνα και γραμματέα από τον Μάρτιο ο Αναστασιάδης;

Τροπολογία, η οποία στοχεύει στο «σταύρωμα» του κονδυλίου που αφορά τα ωφελήματα πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής, κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων.

Η τροπολογία θα τεθεί σε ψηφοφορία το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα προηγηθεί της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2023.

Ειδικότερα, με την τροπολογία των Οικολόγων γίνεται εισήγηση για ένθεση σημείωσης, ώστε προτού διενεργηθεί οποιαδήποτε δαπάνη για το μέρος που αφορά ωφελήματα τα οποία παραχωρούνται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων όταν αυτοί παύσουν να ασκούν το λειτούργημά τους, ύψους 205 χιλιάδων ευρώ και αφορούν (α) επίδομα για την απασχόληση ιδιαιτέρας γραμματέως και (β) υπηρεσιακό αυτοκίνητο, περιλαμβανομένου του κόστους συντήρησης και των καυσίμων, να ενημερώνεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού και να εξασφαλίζεται η γραπτή συγκατάθεσή της.

Πάντως, σε περίπτωση που η εν λόγω τροπολογία εγκριθεί από τη Βουλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από τον Μάρτιο, όταν και θα λήξει η θητεία του, θα μείνει χωρίς λιμουζίνα και χωρίς γραμματέα, όπως βέβαια και όλοι οι πρώην Προέδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής.

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, πως αντίστοιχη τροπολογία είχαν καταθέσει οι Οικολόγοι και πέρσι, αλλά αυτή απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και πλέον απομένει να δούμε ποια θα είναι η τύχη της κατά τη σημερινή συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top