ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουσκωμένη η σακούλα του Άγιου Βασίλη για τους φοιτητές - Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα εισιτηρίου

Φουσκωμένη η σακούλα του Άγιου Βασίλη για τους φοιτητές - Όλες οι λεπτομέρειες για το επίδομα εισιτηρίου

Πρόσθετη φοιτητική χορηγία για διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια σε φοιτητές αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν επίδομα για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου και για έξοδα διαβίωσης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

Δικαιούχοι των πρόσθετων παροχών είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν για φοιτητική χορηγία κατά το ακαδημαϊκό το έτος 2020-2021.

Αξίζει να αναφερθεί ότι Η φοιτητική χορηγία παραχωρείται βάσει των προνοιών που ορίζονται στους περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμους του 2015 και 2019.

Η φοιτητική χορηγία παραχωρείται, υπό προϋποθέσεις, στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ

Αυτά είναι τα ποσά για εισιτήρια και διαμονή:

Με βάση τις αποφάσεις του Υπουργείου , οι δικαιούχοι φοιτητές θα λάβουν €200 για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου. Το συγκεκριμένο επίδομα θα παραχωρείται μόνο σε φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι για αεροπορικά εισιτήρια είναι περίπου 2200 άτομα.

Επιπλέον εγκρίθηκε και ποσό €500 για έξοδα διαβίωσης. Το επίδομα αυτό αφορά σε φοιτητές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτά ο/η φοιτητής/τρια να απέχει τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα από τη μόνιμη διαμονή τους.

Οι δικαιούχοι για έξοδα διαβίωσης υπολογίζεται ότι ανέρχονται στους 6200.

Πως και πότε θα γίνει η καταβολή του ποσού

Δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης. Η καταβολή του ποσού θα γίνει αυτόματα σε όσους είναι δικαιούχοι και εγκρίθηκαν της φοιτητικής χορηγίας, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για το έτος 2020-2021

Η χορήγηση των επιδομάτων θα γίνει εντός Δεκεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top