ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεσπά η Ατταλίδου για τους διαδηλωτές: «Εκτός από φανατισμένοι, είναι και ανιστόρητοι» - Βίντεο

Ξεσπά η Ατταλίδου για τους διαδηλωτές: «Εκτός από φανατισμένοι, είναι και ανιστόρητοι» - Βίντεο

Ανιστόρητους χαρακτήρισε όλους όσους φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον της, η βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου, στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Βουλή του απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου υπέρ του Γρίβα Διγενή.

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό twitter, η κα Ατταλίδου έγραψε: «Δημόσια εξύβριση είναι ή δεν είναι αδίκημα; Όταν εξύβριζεται αστυνομικός τι κάνει; 1. συλλαμβάνει τον ύποπτο ή 2. πηγαίνει και κάνει καταγγελία σε αστυνομικό σταθμό;» 

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο», η κα. Ατταλίδου ανέφερε ότι αυτές οι καταστάσεις είναι αποτέλεσμα της μη επαρκούς ενημέρωσης των μαθητών στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας στα σχολεία.

«Δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε διαδηλώσεις που να φωνάζουν ΕΟΚΑ Β ξανακτύπα. Κάποιοι ψαρεύουν σε πολύ μαύρα νερά για ψήφους.. καλλιεργούν αυτό το αίσθημα ανάμεσα σε μια μερίδα των πολιτών. Θεωρώ ότι πρέπει να καταδικάζουμε και να θυμόμαστε που μας οδήγησαν τέτοιες συμπεριφορές, χάσαμε τη μισή Κύπρο. Ακόμη παραδίδουμε κόκκαλα αγνοουμένων. Κάποιοι επιμένουν να μιλούν λες και πάθαμε όλοι αμνησία», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα είπε πως ο λόγος που βρέθηκε στο στόχαστρο ήταν γιατί έκανε δήλωση στη Βουλή λέγοντας ότι «θυμόμαστε τι έγινε το 1974, το ζήσαμε το πραξικόπημα, ξέρουμε τι σημαίνει ΕΟΚΑ Β, ήμασταν μαθητές. Επειδή έκανα αυτή τη δήλωση άρχισε η στοχοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα».

«Εκτός από φανατισμένοι, είναι και ανιστόρητοι θεωρώ ότι δεν μπορεί το κράτος να επιτρέπει να στοχοποιείται ένα άτομο. Αυτό είναι η απαρχή όλων των κακών και δεν το λέω επειδή είμαι εγώ. Χθες εκείνοι που πήγαν να μιλήσουν στον όχλο ήταν οι βουλευτές του ΕΛΑΜ και ο κ.Θεμιστοκλέους», ανέφερε.

Τόνισε επίσης πως: «ο Γρίβας έχει εγκληματική ευθύνη γιατί σήκωσαν όπλα κατά της Δημοκρατίας και ο Μακάριος έχει ευθύνη γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Δεν μπορούμε να τα εξισώσουμε όλα όμως. Δεν μπορούμε επειδή κάποιος δεν κατάλαβε ότι θα γινόταν πραξικόπημα και δεν πήρε μέτρα να τον εξομοιώνουμε με αυτόν που σήκωσε όπλα κατά της Δημοκρατίας.»

«Στη Γερμανία 80 τόσα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διδάσκουν για τον χιτλερισμό. Αποσιωπούμε κομμάτι της ιστορίας και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα προβλήματα. Μαθαίνουν στα σχολεία για τον αγώνα της ΕΟΚΑ όλα ανάγονται στο ότι ήταν Αρχηγός ο Διγενής.», είπε στη συνέχεια.

«Δεν πέθαναν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ για να κάνουν κάποιοι πραξικοπήματα στη μνήμη τους… πέθαναν για να απελευθερωθεί η Κύπρος για την αποικιοκρατία. Να μην μας κάνουν μαθήματα στη Βουλή για το ποιος ήταν ο Γρίβας. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος ήταν», ανέφερε κλείνοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top