ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Όταν η Αλεξάνδρα ξεβράκωσε τον κυπριακό εθνικισμό

 Όταν η Αλεξάνδρα ξεβράκωσε τον κυπριακό εθνικισμό

Την καλύτερη απάντηση στα αμετανόητα φασισταριά που ούρλιαζαν “ΕΟΚΑ Β(λ)ήτα ξαναχτύπα”, «Ζει, ζει και μας καθοδηγεί Γεώργιος Γρίβας Διγενής», «στα τούρκικα σκυλιά, τσεκούρι και φωτιά» και άλλα εξίσου... σύγχρονα και relevant συνθήματα έξω από τη Βουλή με αφορμή το ετήσιο βρυκολάκιασμα του Γρίβα (είναι η δική μας Dia de los Muertos όπου τουλάχιστον μια φορά το χρόνο Μακάριος και Γρίβας βγαίνουν από τους τάφους τους για να γιορτάσουν με τους δικούς τους) έδωσε η βουλευτής των Οικολόγων και αγαπημένο μάβερικ Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία επίσης προπηλακίστηκε από τον ακροδεξιό συρφετό:


“Δεν φοβήθηκα τους Τούρκους που όπλισαν τα όπλα στοχεύοντας μας όταν σπάσαμε την πράσινη γραμμή για να πάμε κόντρα στην κατοχή. Τα μαθήματα πατριωτισμού του ΕΛΑΜ δεν με ενδιαφέρουν. Είδα πολλούς όμοιους τους το 1974, που ύψωναν σημαίες πατριωτισμού, αλλά όταν ξεκίνησε η εισβολή, προτίμησαν να κρυφτούν στην Κακοπετριά και στις Πλάτρες ενώ άλλων ασπρίζουν τα κόκαλα τους στον Πενταδάκτυλο. Ακόμη παραδίδουμε κασελάκια σε γονιούς αν ζουν ή στα αδέλφια τους για να τους θάψουν. Ακόμη περιμένουν οι πρόσφυγες δικαίωση”.

Και είναι η καλύτερη απάντηση γενικώς σε οποιαδήποτε έκφανση φασισμού, γιατί απλούστατα τον ξεβρακώνει. Βλέπετε η Αλεξάνδρα με τα καυστικά λόγια της πάτησε έναν γνώριμο και μόνιμα εκτεθειμένο κάλο του κυπριακού εθνικισμού: τη διαχρονική θρασυδειλία του. Από τις σφαγές γυναικόπαιδων Τ/κ το ‘63 από ένοπλες ομάδες κοινών εγκληματιών μέχρι τους ΕΟΚΑΒητάδες που ντύθηκαν νοσοκόμες για να μην πολεμήσουν κατά τη διάρκεια της εισβολής κι από τις ταρζανιές του Ματσάκη μέχρι τις καταλήψεις... εγκαταλελειμμένων φυλακίων από τους ΕΛΑΜίτες, το γαύγισμα των Ελληνοκυπρίων εθνικιστών θυμίζει εκείνο του τσιουάουα: επίμονο, εκ του ασφαλούς και εκνευριστικό αλλά... τσιουάουα μαλάκα μου, το πολύ πολύ να κινδυνεύεις να πεθάνεις απ’ το γέλιο.

Η ιστορία μάς διδάσκει πως όσο περισσότερο διατυμπανίζει κάποιος την αγάπη του για την πατρίδα με ουρλιαχτά, απειλές και βλέποντας παντού προδότες, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρίσκεται στην πρώτη πτήση για Λονδίνο με το που γίνει κάποιο μπαμ. Ακριβώς όπως όταν ακούς κάποιον να καυχιέται ότι δεν προλαβαίνει να κατουρήσει απ’ το πολύ γαμήσι και είσαι πεπεισμένος ότι τον έχει φάει η μαλακία. Ίδιο μοτίβο. Και καθόλου άσχετο αν σκεφτείτε ότι οι incels ασπάζονται τον φασισμό με την ελπίδα ότι θα καταλάβουν μια μέρα την εξουσία και θα νομιμοποιηθεί ο βιασμός.

Οι αληθινοί πατριώτες, σαν την Αλεξάνδρα Ατταλίδου, τις γυναίκες που επιστρέφουν των 90s, την Άννα Μαραγκού, τον Τάκη Χατζηδημητρίου και δεκάδες άλλους που 48 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν ξέχασαν, δεν παράτησαν τις κατεχόμενες περιοχές ως “τούρκικες”, δεν ύψωσαν τείχη ή άπλωσαν συρματόπλεγμα αλλά αγωνίζονται κάθε μέρα της ζωής τους για μια ενωμένη Κύπρο με ιδιαίτερα ακριβό τίμημα (και θα το κάνουν μέχρι να ενωθεί ή να κλείσουν τα μάτια τους, μαντεύετε τι θα συμβεί πρώτο), αυτοί λοιπόν δεν γαυγίζουν, δεν καταστρέφουν, δεν απειλούν και δεν διαχωρίζουν τους πολίτες σε “πατριώτες” και “προδότες”.

Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν τον Αττίλα κατάμουτρα, όπως η Αλεξάνδρα κάθε φορά που περνούσε την Πράσινη Γραμμή τις εποχές που αυτό σήμαινε ξύλο, σύλληψη ακόμη και θάνατο
Αυτή είναι η πραγματική, αγνή και ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα. Όχι τα κλανίδια της ακροδεξιάς που είναι όπως και τα συνθήματά τους, κούφια. Και ζέχνουν βοθρίλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top