ΔΙΕΘΝΗ

Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο για το Qatar gate - «Σφραγίστηκε» γραφείο υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο για το Qatar gate - «Σφραγίστηκε» γραφείο υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Περαιτέρω έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, σε γραφεία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε από τις αρμόδιες Αρχές.

Πηγές του Κοινοβουλίου δήλωσαν στο Politico ότι κατασχέθηκε υπολογιστής σε σχέση με το έργο αυτής της επιτροπής.

Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς φορείς.

Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Οι βέλγικες Αρχές εντόπισαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια ερευνών που σχετίζονται με την έρευνα για τη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου στο Politico.

Τη Δευτέρα, η εισαγγελία είχε δηλώσει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» κατασχέθηκαν σε τρία σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα ενός Ευρωπαίου νομοθέτη και «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα σε ένα ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, η οποία έγραψε πρώτη για το ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ο πατέρας της ευρωβουλευτού Εύα Καϊλή συνελήφθη αρχικά στο ξενοδοχείο Sofitel στην Place Jourdan στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών.

Μαραθώνια η κατάθεση του συντρόφου της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Η Corriere della Sera μεταδίδει πως ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες» και τον προσομοιάζει ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «οι δηλώσεις του Τζιόρτζι συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει» μέχρι τώρα.

«Πριν από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί την Παρασκευή καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες» συμπληρώνει η Corriere della Sera, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζιόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζιόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Τζιόρτζι -καταλήγει η Corriere della Sera- μπορεί να είχε πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, αφού ο ανακριτής Michel Classe αναγκάστηκε να αναβάλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να «μαζέψει» όλες τις καταθέσεις του.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top