ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα βγουν για ψώνια οι Κύπριοι παρά την ακρίβεια; Τί εκτιμούν παράγοντες της αγοράς

Θα βγουν για ψώνια οι Κύπριοι παρά την ακρίβεια; Τί εκτιμούν παράγοντες της αγοράς

Με τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα να συνεχίζουν να παίρνουν την ανηφόρα και τον πληθωρισμό να βρίσκεται στα ύψη, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν αισιοδοξία πως η κίνηση στην αγορά, ενόψει και των Χριστουγέννων, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και θα κινηθεί στα επίπεδα προ πανδημίας.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Μάριος Αντωνίου, και ερωτηθείς πως κινείται σήμερα η αγορά ανέφερε ότι, «ακόμη δεν άρχισε η αυξημένη κίνηση για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές», σημειώνοντας πως οι Κύπριοι είναι καταναλωτές της τελευταίας στιγμής.

«Είμαστε αισιόδοξοι, όμως, ότι, παρόλη την κρίση που βιώνουμε με την ακρίβεια και την αύξηση του πληθωρισμού, εντούτοις, με την καταβολή των μισθών, του 13ου και των επιδομάτων, θα κινηθεί η αγορά. Ήδη, πάντως, καταγράφουμε ικανοποιητική κίνηση στην αγορά, αλλά και αγορές, κάτι που φάνηκε και στο Black Friday», πρόσθεσε.

Κληθείς να πει εάν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις αγορές των πολιτών, ο κ. Αντωνίου απάντησε καταφατικά. «Εκείνο που παρατηρήσαμε είναι ότι, ο καταναλωτής πλέον κάνει σοβαρή έρευνα αγοράς και ψάχνει όλα τα δεδομένα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε αγορά», εξήγησε.

Αναφορικά με τις προσδοκίες του Συνδέσμου ενόψει των εορτών, ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΕ επανέλαβε πως, «είμαστε αισιόδοξοι ότι, φέτος θα πλησιάσουμε τους δείκτες που είχαμε το 2019, τελευταία χρονιά πριν την εκδήλωση της πανδημίας και των περιορισμών που υπήρξαν». «Φέτος χωρίς περιοριστικά μέτρα, με μία πάρα πολύ καλή τουριστική κίνηση, καταγράφουμε αξιοσημείωτη κίνηση στην αγορά και είναι για αυτό που είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πλησιάσουμε τα επίπεδα του 2019», επεσήμανε χαρακτηρίζοντας ως καθοριστικές τις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου για την αγορά.

«Είμαστε, επαναλαμβάνω, αισιόδοξοι ότι η αγορά θα κινηθεί πάρα πολύ, γιατί ο κόσμος έχει και μεγάλο κίνητρο για να ψωνίσει, εκμεταλλευόμενος και διάφορες εκπτώσεις που ήδη άρχισαν και αναμένεται ότι θα συνεχιστούν όλο τον μήνα», κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

Αισιοδοξία για αυξημένη κινητικότητα στην αγορά τις επόμενες μέρες, εξέφρασε μιλώντας στο ThemaOnline και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης.

«Σίγουρα οι αρνητικοί παράγοντες -πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ακρίβεια, πληθωρισμός- παραμένουν, και επηρεάζουν ψυχολογικά και ουσιαστικά την τσέπη του καθενός μας. Από την άλλη, όμως, δεν έχουμε lockdown και περιορισμούς, οπότε ο κόσμος πιστεύω ότι ο κόσμος θα κυκλοφορήσει και θα κάνει τις αγορές του», συμπλήρωσε.

«Ήδη σε όλες τις πόλεις υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και το χριστουγεννιάτικο κλίμα είναι ευδιάκριτο παντού. Αυτό σε συνδυασμό με την καταβολή του 13ου μισθού που θα γίνει τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά και ισχυρή ένεση και συνεπώς είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα κινηθούμε στα επίπεδα προ της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Κουρσάρης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top