Νέα δεδομένα για εισφορές και συντάξεις θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά - Τι αλλάζει

Νέα δεδομένα για εισφορές και συντάξεις θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά - Τι αλλάζει

Τα νέα δεδομένα για τις ασφαλιστέες αποδοχές, τα τεκμαρτά εισοδήματα και τις συντάξεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2023 ανακοινώνουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όσον αφορά τις ασφαλιστέες αποδοχές, ανακοινώνουν ότι το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών αυξάνεται από τον μήνα εισφορών Ιανουάριο 2023 σε €1.155 την εβδομάδα και σε €5.005 το μήνα.

Όσον αφορά τα τεκμαρτά εισοδήματα των αυτοτελώς εργαζομένων πάνω στα οποία υπολογίζονται οι εισφορές κοινωνικών ασφαλίσεων, ανακοινώνουν ότι αυτά αυξάνονται κατά 3,37% από τις 2 Ιανουαρίου 2023.

Ανακοινώνεται επίσης ότι το ποσοστό αύξησης του Ιανουαρίου 2023, τόσο στο βασικό όσο και στο συμπληρωματικό μέρος των συντάξεων, συμψηφίζεται με το ποσοστό της τιμαριθμικής αύξησης που χορηγήθηκε στις συντάξεις τον Ιούλιο του 2022. Επομένως, όπως σημειώνεται, τόσο το βασικό όσο και το συμπληρωματικό μέρος των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουν μηδενική αύξηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Η φράση της Αννίτας Δημητρίου στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, «ναι, αν είναι εισήγηση του κόμματος», σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται θεσμικά ισορροπημένη. Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση, συνιστά μια δήλωση με σαφές πολιτικό βάθος, που ανοίγει πολλαπλά σενάρια τόσο για την επόμενη μέρα στη Βουλή όσο και για το εσωτερικό του ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE