ΠτΔ για αναβάθμιση από S&P: «Αντανακλά συνέπεια και υπευθυνότητα στις δημοσιονομικές μας επιλογές»
Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης για την αναβάθμιση από τους S&P.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022, σημειώνει αύξηση επίσης 8,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Νοέμβριο 2022 αυξήθηκε κατά 8,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,4%.
Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2021, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (17,6%), Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (15,1%) και Μεταφορές (9,4%) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές.
Σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (-2,5%).
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (21,9%) και Μεταφορές (14,7%).
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2021 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό 21,4%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Υπηρεσίες (-1,7%).
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




