ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς τα κάτω κινείται ο πληθωρισμός - Μείωση στις τιμές στην εστίαση και ξενοδοχεία

Προς τα κάτω κινείται ο πληθωρισμός - Μείωση στις τιμές στην εστίαση και ξενοδοχεία

Στο 8,1% αποκλιμακώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το Νοέμβριο του 2022, σε ετήσια βάση, από 8,8% τον Οκτώβριο, υποχωρώντας ακόμη περισσότερο από το ιστορικό ρεκόρ του 10,86% που καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, λόγω της εκτίναξης των τιμών ενέργειας.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022, σημειώνει αύξηση επίσης 8,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Νοέμβριο 2022 αυξήθηκε κατά 8,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,4%.

Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2021, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (17,6%), Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (15,1%) και Μεταφορές (9,4%) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (-2,5%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (21,9%) και Μεταφορές (14,7%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2021 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό 21,4%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Υπηρεσίες (-1,7%).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top