Υπoυργείο Υγείας: Εντείνει δράσεις για εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων κατά Covid

Υπoυργείο Υγείας: Εντείνει δράσεις για εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων κατά Covid

Ο Υπουργός Υγείας, παρακάθισε το απόγευμα σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, αναφορικά με τη νόσο COVID-19.

Επίσης, συζητήθηκαν τα δεδομένα που καταγράφονται σχετικά με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) στις λοιμώξεις του Ανώτερου Αναπνευστικού (που οφείλονται δηλαδή σε ιούς) και του Κατώτερου Αναπνευστικού, που κατά κύριο λόγο προκαλούνται από βακτήρια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν εισηγήσεις από τα μέλη της ΣΕΕ και αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης από το Υπουργείο Υγείας με οδηγίες προς το κοινό για την προστασία από τις λοιμώξεις του Αναπνευστικού, εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας θα εντείνει τις δράσεις του για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE