Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει, παράλληλα, ότι η παιδεία μας συνιστά κορυφαίο κεφάλαιο για την εξέλιξη της κοινωνίας μας.
«Αξίζει να της δώσουμε πολύ περισσότερο βάρος γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να επιταχύνουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Χρειάζεται πρόγραμμα για τη Μεταρρύθμιση, σχέδια, αποφασιστικότητα, πρόσωπα που να εμπνέουν ότι μπορούμε να την υλοποιήσουμε», προσθέτει.
Οι επτά προτάσεις του κ. Δημητριάδη για την μεταρρύθμιση της παιδείας αφορούν το πλαίσιο εξέλιξης, όπου οι νέοι και οι νέες θα αποκτούν τα εφόδια που θα τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα περιβάλλον χωρίς σύνορα, την ποιότητα, με την ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και εγκατάλειψη του γνωσιοκεντρικού και εξετασιοκεντρικού μοντέλου της εκπαίδευσης και βελτίωση του συστήματος εξετάσεων τετραμήνων.
Επίσης τις Νέες τεχνολογίες, που το κράτος έχει την ευθύνη να εκπαιδεύει κάθε υποψήφιο εκπαιδευτικό, το Ολοήμερο σχολείο, τα Ειδικά Σχολεία, την Έρευνα – Καινοτομία και το Συμπεριληπτικό Σχολείο, με ενιαία εκπαίδευση, με εύλογες προσαρμογές για άτομα με αναπηρίες, ούτως ώστε αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ