Υπάρχουν διάφορες εύλογες απορίες που δημιουργούνται σχετικά με τα ταξίδια με αεροπλάνο και τους όρους του.
Ιδίως εκείνοι που το χρησιμοποιούν συχνά, λειτουργούν πλέον μηχανικά και αυτόματα ακολουθούν τους κανόνες που συμπεριλαμβάνει αυτό, χωρίς να στέκονται τόσο στον λόγο πίσω από την καθιέρωσή τους.
Ένα καλό παράδειγμα είναι ας πούμε το γιατί η είσοδος στα αεροπλάνα είναι μόνο από αριστερά.
Όλοι έχουμε βιώσει την ανάγκη να ανοίξουμε το κινητό μας ή την ηλεκτρονική συσκευή που μας κρατά συντροφιά κατά το ταξίδι μας, είτε για να ακούσουμε μουσική είτε για να χαζέψουμε φωτογραφίες και να χαλαρώσουμε αφότου περάσουμε από τους απαραίτητους ελέγχους, μπούμε επιτέλους στο αεροπλάνο και καθίσουμε στη θέση μας.
Γιατί όμως πρέπει να κλείνουμε κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές κατά την απογείωση και την προσγείωση;
Πριν την απογείωση και την προσγείωση, προηγείται πάντοτε μια ανακοίνωση που μας λέει να απενεργοποιήσουμε κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και όταν πλησιάσει η ώρα της προσγείωσης.
Πριν την απογείωση και την προσγείωση, προηγείται πάντοτε μια ανακοίνωση που μας λέει να απενεργοποιήσουμε κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και όταν πλησιάσει η ώρα της προσγείωσης. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση στην συνήθη αυτή απορία μας, είναι γιατί τα κινητά και οι λοιπές παρόμοιες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η χρήση των δικτύων δεδομένων συνδέονται με ραδιοκύματα. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει παρεμβολές κατά την επικοινωνία του αεροπλάνου με τους πύργους ελέγχου, καθώς διαθέτουν ευαίσθητους αισθητήρες.
Υπάρχει κίνδυνος λοιπόν; Η απάντηση είναι πως «ναι». Μπορεί να υπάρξουν παρεμβολές από την μετάδοση ραδιοκυμάτων ιδίως όταν οι συχνότητες των συστημάτων του αεροπλάνου ή του αεροδρομίου που χρησιμοποιούνται κατά την απογείωση και την προσγείωση συνδέονται με αυτές των κινητών και των παραπλήσιων ηλεκτρονικών συσκευών.
Ο βαθμός επικινδυνότητας δεν είναι σαφής. Οι μικροσυσκευές είθισται να λειτουργούν σε διαφορετικά μήκη συχνοτήτων από εκείνα των συστημάτων ασφαλείας. Ωστόσο, δεν είναι ποτέ σίγουρο το τι μπορεί να προκαλέσει ο συνδυασμός των δύο. Θεωρητικά, επομένως, η χρήση των συσκευών μας παράλληλα με τις ενέργειες που απαιτεί η απογείωση και η προσγείωση, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα. Καλού κακού λοιπόν και καθαρά για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας, η απενεργοποίηση της εκάστοτε μικροσυσκευής μας κατά την απογείωση και την προσγείωση, είναι το παν για μια όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλή μετακίνηση.
Πηγή: newsit.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις