Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος που εφαρμόζουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια στα στρατόπεδα και γίνονται από τους υγειονομικούς λειτουργούς ένα περίπου μήνα πριν ξεκινήσει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα νερού.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστο Χρίστου, έχει ήδη εντοπιστεί σημαντικός αριθμός ψυκτών το νερό των οποίων ήταν μικροβιολογικά ακατάλληλο λόγω κολοβακτηριδίων και άλλων μικροοργανισμών.
«Το νερό με το οποίο υδροδοτούνται τα στρατόπεδα μας, ακόμα και σε αυτά που οι ψύκτες παρουσίασαν μικροβιολογικά προβλήματα είναι κατάλληλο για κατανάλωση.Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν το νερό φτάσει στους ψύκτες και οφείλονται στην λανθασμένη λειτουργία τους και στη κακή τους χρήση», ανέφερε ο κύριος Χρίστου.
Διαβεβαίωσε ακόμα πως όλοι οι προβληματικοί ψύκτες έχουν ήδη αποσυνδεθεί και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από κανένα στρατιώτη.
Πηγή: εφημερίδα «Πολίτης»