ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξίδια: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλής προορισμοί για τους Κύπριους τα Χριστούγεννα

Ταξίδια: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλής προορισμοί για τους Κύπριους τα Χριστούγεννα

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και πολλοί συμπατριώτες μας επέλεξαν να περάσουν τις μέρες αυτές στο εξωτερικό.

Για τους προορισμούς που επιλέγουν οι Κύπριοι ενόψει Χριστουγέννων μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Χάρης Παπαχαραλάμπους.

«Οι Κύπριοι είμαστε παραδοσιακοί, οπότε η Ελλάδα και η Μεγάλη Βρετανία παραμένουν πρώτες στις προτιμήσεις. Από την άλλη η καλύτερη συνδεσιμότητα που έχει τώρα η Κύπρος, τα τελευταία χρόνια ακόμα και το χειμώνα προσφέρει ευκαιρίες στους Κύπριους να ταξιδέψουν πιο πολύ από ότι στο  παρελθόν. Έχει αναπτυχθεί και η ζήτηση για άλλους προορισμούς όπως ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες πόλεις της Ευρώπης», είπε συγκεκριμένα.

Όσο αφορά για το δημοφιλέστερο προορισμό για τους Κύπριους ανέφερε πως είναι η Βιέννη, τονίζοντας όμως ότι «δεν είναι ιδιαιτέρα καινούργιος προορισμός, εδώ και αρκετά χρόνια εξυπηρετείται πολύ καλά με πτήσεις και ειδικά τον χειμώνα έχει ένα περιβάλλον εξαιρετικά ελκυστικό».

«Δεν είναι μόνο η Βιέννη αλλά και άλλες Αυστριακές, Ελβετικές, Γερμανικές, Ιταλικές, Γαλλικές πόλεις, τώρα που υπάρχουν και οι πτήσεις, η Πράγα, όλες αυτές έχουν την τιμητική τους τις ημέρες των Χριστουγέννων», συμπλήρωσε.

Εξήγησε ότι πολλοί Κύπριοι ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα αλλά η πλειοψηφία επιλέγει να κάνει ταξίδια τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Καταλήγοντας ο κύριος Παπαχαραλάμπους μίλησε για τις τιμές επισημαίνοντας ότι «κατά κανόνα αυτός που κάνει νωρίς την κράτησή του θα βρει καλύτερες τιμές, εκτός και εάν προκύψει αγορά πακέτου, το οποίο βασίζεται σε προαγορασμένες αεροπορικές θέσεις»

«Σε γενικές γραμμές οι τιμές για τα ταξίδια είναι μεν αυξημένες σε σχέση με το 2019 αλλά σίγουρα όχι κατά μεγάλο βαθμό», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top