ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πιο παράξενοι προορισμοί να επισκεφτούμε τα Χριστούγεννα – Δεν θα περνούσαν ποτέ από το μυαλό μας

Οι πιο παράξενοι προορισμοί να επισκεφτούμε τα Χριστούγεννα – Δεν θα περνούσαν ποτέ από το μυαλό μας

Τα Χριστούγεννα είναι, για τους περισσότερους, η αγαπημένη γιορτή του χρόνου, με πολλή κόσμο μάλιστα να μετράει αντίστροφα, περιμένοντάς τα πώς και πώς. Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι εποχή χαράς, έμπνευσης και δημιουργίας, πολλές πόλεις παγκοσμίως έχουν γίνει γνωστές ως κλασσικοί, παραμυθένιοι προορισμοί, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, την μαγεία των Χριστουγέννων.

Μερικές από αυτές τις πόλεις είναι το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Λαπωνία, το Εδιμβούργο και άλλες πολλές. Πέραν όμως των κλασσικών Χριστουγεννιάτικων προορισμών, υπάρχουν πολλές άλλες πόλεις, λιγότερο δημοφιλής, οι οποίες τιμούν και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα εξίσου.

Για όσους τολμούν και θέλουν καινούργιες, πρωτότυπες ιδέες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, το Themaonline έψαξε και έμαθε ποιοι είναι οι πιο όμορφοι, παράξενοι προορισμοί που μπορούμε να επισκεφθούμε τα Χριστούγεννα και να περάσουμε καλά.

1. Αμμάν, Ιορδανία

Αν και η Ιορδανία είναι μια μουσουλμανική χώρα, η πρωτεύουσα της, το Αμμάν, είναι ιδιαίτερα εορταστική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το Αμμάν φοράει τα γιορτινά του, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, με σκοπό να διασκεδάσει όλος ο κόσμος, ανεξαρτήτου ηλικίας. Μια όμορφη δραστηριότητα τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες, είναι μια επίσκεψη στα Χριστουγεννιάτικα παζαράκια που στήνονται σε διάφορες περιοχές της πόλης. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Δεκέμβριος, είναι ο πρώτος από τους χειμερινούς μήνες της Ιορδανίας, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 10 και 20 βαθμών κελσίου.

2. Ντόχα, Κατάρ

Αν και το Κατάρ είναι επίσης, μια μουσουλμανική χώρα, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται από πολλούς κάτοικους ενώ, πολλά καταστήματα ξεκινούν τον στολισμό των καταστημάτων τους από τον Νοέμβριο.

Γενικά, τα Χριστούγεννα στο Κατάρ γιορτάζονται με πολλές εκδηλώσεις αφού, οι τουρίστες μπορούν να δουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο φουαγιέ των ξενοδοχείων με αρκετούς να γιορτάζουν με τελετή φωταγώγησης δέντρων, να επισκεφθούν παζαράκια γεμάτα με διακοσμητικά και δωράκια, σοκολάτες και καπέλα του Άγιου Βασίλη για να τονώσουν τη γιορτινή τους διάθεση.

3. Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Βαρκελώνη είναι η πόλη για να επισκεφθείτε αν θέλετε να ζήσετε ασυνήθιστες παραδόσεις Χριστουγέννων. Πάνω από 400 δρόμοι είναι διακοσμημένοι με πελώρια φώτα, με τα πιο εντυπωσιακά μάλιστα να βρίσκονται, κατά μήκος της La Rambla, στο Portal del' Angel και το Passeig de Gracia.

Ψωνίζοντας στα παζαράκια στις πλατείες της Βαρκελώνης, πρέπει να ψάξετε για τον caganer, ένα μικρό αγαλματάκι που υπάρχει σε κάθε φάτνη και αναπαριστά ένα ανθρωπάκι στην τουαλέτα, το οποίο φοράει παραδοσιακό καταλανικό σκουφί, κάθεται στη λεκάνη με τα παντελόνια κάτω και εγγυάται καλή τύχη στη χρονιά που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα. Να αναφέρουμε πως, στη θέση του caganer, μπορείτε να βρείτε και φιγούρες διάσημων προσώπων όπως την Madonna, τον Freddy Mercury και άλλους.

4. Πάτρα, Ελλάδα

Ως τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη –και μεγαλύτερη της Πελοποννήσου, η Πάτρα τρέχει πάντα πλούσια εορταστικά προγράμματα. Παρότι, η Πάτρα είναι διάσημη για τους εορτασμούς του Καρναβαλιού, τα Χριστούγεννα στην εν λόγω πόλη, είναι εξίσου μαγικά.

Κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Από συναυλίες μέχρι θεατρικά έργα, θεατροπαιχνίδια, Χριστουγεννιάτικα εικαστικά εργαστήρια, παραμύθια, κατασκευές, δώρα, στόλισμα χριστουγεννιάτικων δέντρων, χορευτικές παραστάσεις, κάλαντα και τραγούδια, γεμίζουν κάθε γωνιά πόλης, ζεσταίνοντας την καρδία κάθε επισκέπτη.

5. Γκρυγιέρ, Ελβετία

Το γραφικό χωριό Γκρυγιέρ στην Ελβετία, μαγεύει κάθε επισκέπτη με την γοητεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής του. Το χωριό που έχει δώσει το όνομά του σ το φημισμένο ελβετικό τυρί, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από το πέρασμα του χρόνου, διατηρώντας τα παραδοσιακά του στοιχεία ζωντανά μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο, μαγικό σκηνικό με το χιονισμένο τοπίο ολόγυρα να εντείνει τη ατμόσφαιρα, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top