ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στους «κουτσουρεμένους» μισθούς στο Δημόσιο από τον Ιανουάριο - Κερδισμένοι οι υψηλόμισθοι

Τέλος στους «κουτσουρεμένους» μισθούς στο Δημόσιο από τον Ιανουάριο - Κερδισμένοι οι υψηλόμισθοι

Τερματίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2023 η κλιμακωτή μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία εφαρμόστηκε προ 10ετίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Από την εξέλιξη αυτή, επηρεάζονται κυρίως οι υψηλόμισθοι του Δημοσίου που λαμβάνουν μισθούς από 2.000 ευρώ και πάνω.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018, την Πρωτοχρονιά όλες οι αποκοπές που εφαρμόστηκαν τέλη του 2012 τερματίζονται και οι μισθοί των υπαλλήλων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα θα αποκατασταθούν πλήρως.

Από τον τερματισμό των αποκοπών θα επηρεαστούν κυρίως εργαζόμενοι με απολαβές άνω των 2.001 τον μήνα, οι οποίοι θα έχουν επιστροφή στους μισθούς έως και 533,50 ευρώ.

Ενδεικτικά, με βάση τη συμφωνία, από την 1η Ιανουαρίου του 2023 εργαζόμενοι με μισθό μέχρι 1.000 ευρώ θα έχουν συνολική επιστροφή 38 ευρώ, εργαζόμενοι με μισθό 1.001 ευρώ έως 1.500 ευρώ θα έχουν επιστροφή 89,50 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι με μισθό 1.501 ευρώ έως 2.000 θα έχουν συνολική επιστροφή 151 ευρώ.

Απ’ εκεί και πέρα, οι εργαζόμενοι με μισθό 2.001 ευρώ έως 3.000 ευρώ θα έχουν συνολική επιστροφή 286 ευρώ, οι εργαζόμενοι με μισθό 3.001 ευρώ έως 4.000 ευρώ θα έχουν συνολική επιστροφή 446 ευρώ και οι εργαζόμενοι με μισθό 4.001 ευρώ και άνω θα έχουν συνολική επιστροφή 533,50 ευρώ.

Αύξηση και με ΑΤΑ

Πάντως, πέραν της ολικής επαναφοράς των μισθών, οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα πάρουν και αύξηση με βάση την ΑΤΑ, και αυτό που απομένει είναι να διευκρινιστεί το ακριβές ποσοστό και ποσό.

Με δεδομένο ότι, οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν και μετά την Πρωτοχρονιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το 50% που αντιστοιχεί στην ΑΤΑ και το ακριβές ποσοστό και ποσό της αύξησης θα καθοριστεί με εγκύκλιο του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αρχές του νέου έτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top