Εντοπίστηκαν πιστόλι και φυσίγγια σε τάφο – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Πιστόλι κρυμμένο σε τάφο σε κοιμητήριο στη Λεμεσό εντόπισε σήμερα 13/5 η Αστυνομία Λεμεσού, το οποίο ενδέχεται να σχετίζεται με εγκληματική ενέργεια.
Δημοσιεύματα αναφέρονται σε ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το αρμόδιο «τμήμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». Προστίθεται ότι το εν λόγω κουνούπι προκαλεί δάγκειο πυρετό, κίτρινο πυρετό, και έχει ιδιαίτερα αλλεργικές αντιδράσεις στου ιούς του Δυτικού Νείλου, ιούς Zika και Chikungunya.
Το «υπουργείο υγείας» σημειώνει ότι τα κουνούπια αυτά μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να ευδοκιμήσουν σε μικρές λακκούβες. «Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους χώρους αναπαραγωγής και διαβίωσης στο σπίτι, τον κήπο, το μπαλκόνι μας και να λάβουμε απλές προφυλάξεις εκεί». Προσθέτει ότι τα πιάτα κάτω από τις γλάστρες, οι διακοσμητικές πισίνες, το νερό που αφήνουμε για τα ζώα είναι οι πιο εύκολοι τόποι αναπαραγωγής αυτών των κουνουπιών και χρειάζεται ν’ αλλάζουμε αυτά τα νερά μια φορά την εβδομάδα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις