ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Δεν πρόσεξα ποτέ τον εαυτό μου. Ούτε υπερόπτης είμαι, ούτε σκληρός» - Ποια τα 2 λάθη του

Αβέρωφ: «Δεν πρόσεξα ποτέ τον εαυτό μου. Ούτε υπερόπτης είμαι, ούτε σκληρός» - Ποια τα 2 λάθη του

Για τη δημόσια εικόνα του και τις κατηγορίες ότι είναι διεφθαρμένος και στηρίζει τις τράπεζες, μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ακόμα και σήμερα, παρά τα βιώματα, και αυτό που εσωτερικά με πληγώνει, δεν το εξωτερικεύω, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα» και σχολιάζοντας προηγούμενες αναφορές του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, για το κυκλοφοριακό, απεκάλυψε ότι «ξεκίνησα από το σπίτι για να είμαι στην ώρα μου στις 7.15 και στις 7.30 έφτασα. Δεν υπολογίσαμε ότι ήταν κλειστά τα σχολεία».

«Πέραν από τις μελέτες, υπάρχουν μέτρα που θα αποσυμφορήσουν σημαντικά το πρόβλημα στο κυκλοφοριακό», πρόσθεσε σημειώνοντας και τα εξής: «Αναφέρθηκε ο Υπουργός (Μεταφορών) στο ευέλικτο ωράριο, προσθέστε την τηλεργασία που μπαίνει στη ζωή μας και ένα ολοήμερο σχολείο με αλλαγή των ωρών λειτουργίας ενός ολοήμερου σχολείου. Όποτε είναι κλειστά τα σχολεία, σε οποιοδήποτε δρόμο οποιασδήποτε πόλης κάνεις περίπατο. Γλιτώνεις το 50% του χρόνου».

Την ίδια ώρα και κληθείς να τοποθετηθεί εάν και ο κ. Καρούσος θα συνεχίσει να είναι Υπουργός επί δικής του διακυβέρνησης, ο κ. Αβέρωφ διεμήνυσε πως «δεν κρύβεται ο Αβέρωφ. Ψηφίζοντας Αβέρωφ, παίρνεις Αβέρωφ και ξέρεις με ποιους θα κυβερνήσει και δίπλα του θα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός», σημειώνοντας ότι «έχουμε μία πετυχημένη Κυβέρνηση και θα σχολιάσω πολιτικά το ζήτημα. Έχουμε 2 κυρίως συνυποψηφίους. Ο ένας λέει αλλαγή. Θα κάνει αλλαγή με το ΑΚΕΛ. Ο δε κ. Χριστοδουλίδης λέει θα είναι συνέχεια. Συνέχεια με ποιο; Ποια συνέχεια; Με αυτούς που μας ύβριζαν; Αυτούς που μας έλεγαν διεφθαρμένους; Αυτούς που μας είπαν ότι φέραμε το Κυπριακό προ της διχοτόμησης; Με αυτούς άφηναν εν μέσω πανδημίας, τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό; Αυτούς που δεν μιλιούνται μεταξύ τους; Αυτή είναι η συνέχεια;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε πως «μα επιτέλους πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά για αυτόν τον τόπο και το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών. Παρακολουθώ τις διάφορες εξαγγελίες τους. Τους πιστώνω, έχουν καλές προθέσεις. Και αν με ρωτούσατε να σας πω για το πρόγραμμά τους, φτάνει τα όρια της τελειότητος. Για κάθε θέμα έχουν 40-50 προτάσεις. Όταν τις καταγράψεις όλες, ο καθένας έχει καμιά χιλιάδα προτάσεις πως να βελτιώσει τους διάφορους τομείς, πώς να λύσει το κάθε πρόβλημα. Το ερώτημα που τίθεται είναι, πώς μπορεί κάποιος να διασφαλίσει ότι η οικονομία θα συνεχίσει να τρέχει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πώς η οικονομία θα αποφύγει τους κινδύνους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πώς μπορεί μία χώρα να συνεχίσει με ασφάλεια και σταθερότητα», εξήγησε.

Εδώ και 40 χρόνια κάνουμε προεκλογική εκστρατεία

Κληθείς να πει γιατί ξεκίνησε τόσο νωρίς την προεκλογική εκστρατεία και εάν το έκανε για να προλάβει κάποιον άλλο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας υπέδειξε: «Εμείς κάναμε προεκλογική εκστρατεία τα τελευταία 40 χρόνια. Καλά είδατε τον κ. Μαυρογιάννη και τον κ. Χριστοδουλίδη το ’18, το ’19, το ’20; Τους είδατε το ’17, το ’16, το ’15, το ’14, το ’13; Πού ήταν όλοι αυτοί; Το 1999, το 2005, το 2009, πού ήταν όλοι αυτοί; Ήταν στα λεωφορεία και έκαναν τουρνέ την Κύπρο; Ήταν κοντά στον κόσμο; Αυτό κάνουμε εδώ και δεκαετίες, δεν το κάνουμε από θέατρο», επεσήμανε.

Επιπρόσθετα ο κ. Νεοφύτου υπενθύμισε πως «εδώ και δεκαετίες πρεσβεύω μία συγκεκριμένη πολιτική και την κάνω πράξη. Κάνω μία πολιτική που θεωρώ ότι είναι ωφέλιμη για τον τόπο μου. Παίρνουμε την οικονομία. Εγώ δεν ήμουν ποτέ κρατιστής. Ήμουν πάντα υπέρμαχος της ελεύθερης οικονομίας», φέρνοντας ως παράδειγμα τα αεροδρόμια και το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εάν ακολουθούσα την πεπατημένη, μέχρι και σήμερα δεν θα είχε αεροδρόμιο ο τόπος».

Δεν υποστήριξα ποτέ καμία τράπεζα

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει αναφορές ότι υποστηρίζει τις τράπεζες, ο κ. Νεοφύτου τόνισε: «Δεν υποστήριξα ποτέ καμία τράπεζα. Στήριζα και υποστηρίζω την οικονομία του τόπου. Και θα μπορούσε να υπάρχει οικονομία του τόπου σήμερα με τράπεζες κλειστές; Μα φανταστήκατε τις 3 εβδομάδες του Μάρτη που ήταν κλειστές οι τράπεζες, τί χάος ζούσαμε; Μου φόρτωσαν ότι είμαι και συνέταιρος των τραπεζών και των εταιρειών. Ξέρετε, κάθεστε με τον τρισεκατομμυριούχο του κόσμου. Η Pimco διαχειρίζεται 3 τρισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχόλιο ότι δεν είναι, όμως, φτωχός, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διεμήνυσε; «Εδώ υπάρχει η διαφάνεια. Δεν είναι κάτι που αγοράσαμε. Στην πολιτική δεν προσθέσαμε στο ενεργητικό μας. Αφαιρέσαμε στο ενεργητικό μας που βρήκαμε από τους γονιούς μας».

Η δημόσια εικόνα και τα 2 λάθη του

Σε σχέση με την εικόνα του που βγάζει προς τα έξω, ο κ. Νεοφύτου διεμήνυσε ότι «δεν πρόσεξα ποτέ τον εαυτό μου. Όταν είχε κρίση η χώρα, ο Αβέρωφ δεν κρύφτηκε για να προστατεύσει την εικόνα του», είπε.

«Δεν πρόσεξα ποτέ τον εαυτό μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Όταν είχε φωτιά, πρώτος ήμουν για να την σβήσω. Γιατί χωρίς να σβήσεις τη φωτιά, δεν σώζεται η χώρα», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ο κάθε άνθρωπος έχει τα αισθήματα του. Ένα λάθος είναι γιατί ποτέ δεν εξωτερίκευσα τα αισθήματα μου. Αυτή αποφασιστικότητά μου να φέρνω αποτέλεσμα, στα μάτια του κόσμου είναι σκληρότητα. Όπως κι ένα δεύτερο. Η αυτοπεποίθηση, σε πολλούς συλλαμβάνεται ως υπεροψία».

«Ούτε υπερόπτης είμαι, ούτε σκληρός. Όμως, αν είχα και πάλι να διαλέξω, εάν ξεκινούσα σήμερα την πολιτική μου σταδιοδρομία, θα προτιμούσα να είμαι αρεστός ή ωφέλιμος; Αρεστός ή αναγκαίος για την χώρα; Ακόμα και σήμερα, παρά τα βιώματα, και αυτό που εσωτερικά με πληγώνει, δεν το εξωτερικεύω, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα. Να είμαι αποφασιστικός και με αυτοπεποίθηση, να μπαίνω στη φωτιά για την χώρα μου, αδιαφορώντας για την εικόνα μου», τόνισε περαιτέρω.

Ανήθικο να σε κατηγορούν υπόγεια

Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι είναι διεφθαρμένος, ο κ. Νεοφύτου σε έντονο ύφος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι ανήθικο. Γιατί το να κατηγοράς κάποιο ως διαπλεκόμενο πρέπει να το στηρίζεις. Αυτό το υπόγειο είναι ανέντιμο. Προκάλεσα και προκαλώ τον οποιονδήποτε, αν έχει οποιαδήποτε στοιχεία, να τα δώσει. Υπάρχουν Αρχές να καταγγείλει, αλλά και οι Αρχές αυτεπάγγελτα μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε έρευνα για ‘μένα και την οικογένεια μου, για να σταματήσει αυτό το υπόγειο».

Όλη η συνέντευξη του κ. Νεοφύτου στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top