ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Ιανουάριο ανοίγει το γήπεδο της Τσετίνκαγια στην νεκρή ζώνη στην Λευκωσία

Τον Ιανουάριο ανοίγει το γήπεδο της Τσετίνκαγια στην νεκρή ζώνη στην Λευκωσία

Μέρες απομένουν για να αρχίσει να παίζεται ξανά ποδόσφαιρο μετά από 8 χρόνια στο γήπεδο Ταξίμ της Τσετίνκαγια, το οποίο βρίσκεται στην νεκρή ζώνη στην Λευκωσία υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ιστοσελίδα του παράνομου «Μπαϊράκ» αναφέρεται σήμερα ότι το γήπεδο παραμένει κλειστό από το 2014 οπόταν είχε χρησιμοποιηθεί για μια ειδική διαδρομή του Διεθνούς Ράλι Κύπρος. Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του «υπουργείου εξωτερικών» τον περασμένο Οκτώβριο τα Ηνωμένα Έθνη αποδέχτηκαν να δοθεί ξανά το γήπεδο στην Τσετίνκαγια για να το χρησιμοποιεί.

Οι εργασίες συνεχίζονται από τότε και προγραμματίζεται το γήπεδο να επαναλειτουργήσει εντός Ιανουαρίου και θα επιστρέψει σε αυτό η Τσετίνκαγια μόνο για προπονήσεις και για αγώνες προετοιμασίας.

Επειδή οι μισές κερκίδες βρίσκονται στην νεκρή ζώνη και οι άλλες μισές σε έδαφος υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι οπαδοί της Τσετίνκαγια και οι ποδοσφαιρόφιλοι θα μπορούν να παρακολουθούν τις προπονήσεις και τους αγώνες από τα κατεχόμενα σε απόσταση 3-4 μέτρων από το γήπεδο.

Σημειώνεται ότι μετά το άνοιγμα του γηπέδου, οι ποδοσφαιριστές της Τσετίνκαγια θα μπορούν να πηγαινοέρχονται σε αυτό από μια σκάλα που βρίσκεται στα τείχη στην πλευρά των κατεχόμενων περιοχών, χωρίς να περνούν από τον έλεγχο της «αστυνομίας».

Μιλώντας στον ανταποκριτή του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, ο πρόεδρος της Τσετίνκαγια, Σουλεϊμάν Γιεμέν χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη το δικαίωμα που τους δόθηκε να μπορούν να επιστρέψουν ξανά στο γήπεδο Ταξίμ.

Αναφέροντας ότι σε πρώτο στάδιο θα κάνουν προπόνηση των ποδοσφαιρικών τους ομάδων πρόσθεσε ότι αργότερα σκέφτονται να παίζουν και αγώνες προετοιμασίας. «Είναι μεγάλο κέρδος και επιτυχία η επιστροφή στο γήπεδό μας το οποίο βλέπουμε ως έδαφος της πατρίδας».

Ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ατακάν Ζουμπί δήλωσε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα γηπέδου και για τον λόγο αυτό αναγκάζονται να αλλάζουν συνεχώς γήπεδο για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Ο Ζουμπί εξέφρασε ανυπομονησία να παίξει στο γήπεδο Ταξίμ και δήλωσε ευτυχισμένος και περήφανος που θα παίξουν ξανά στο δικό τους γήπεδο. «Δεν βλέπουμε μόνο ως γήπεδο αυτό το μέρος, είναι ένα μέρος που μετατράπηκε σε σύμβολο για την ομάδα μας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top