Καθησυχάζει η Παναγιωτοπούλου: «Δεν έχουμε ελλείψεις σε αντιβιοτικά όπως συμβαίνει στο παγκόσμιο»

Καθησυχάζει η Παναγιωτοπούλου: «Δεν έχουμε ελλείψεις σε αντιβιοτικά όπως συμβαίνει στο παγκόσμιο»

Στην Κύπρο δεν έχουμε πρόβλημα ελλείψεων ιδίως των αντιβιοτικών και β λακταμικών αντιβιοτικών προς το παρόν, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και παγκόσμια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας ενημέρωσε ότι στα 25 από τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. οι ελλείψεις είναι ήδη μεγάλες και υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην αντιμετώπιση των ασθενών. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κίνα και Καναδά. 

«Είχαμε την διαβεβαίωση από τις κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες ότι διαθέτουν απόθεμα έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η εγχώρια αγορά. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα ελλείψεων φαρμάκων τουλάχιστον στο παρόν στάδιο», είπε η κ. Παναγιωτοπούλου.

Επομένως, συνέχισε, η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία θα σταθεί επάξια στο ύψος της και θα μας βοηθήσει σε αυτό το θέμα.

Εξήγησε ότι το θέμα των ελλείψεων που παρουσιάζει τώρα η Ευρώπη αλλά και παγκόσμια είναι στα  αντιβιοτικά και β λακταμικά αντιβιοτικά.

Αυτή η εικόνα παρουσιάζεται, ανέφερε λόγω της έξαρσης του στρεπτόκοκκου, ο οποίος συμβάλει στην κατανάλωση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Άλλοι λόγοι έλλειψης των φαρμάκων, σημείωσε, είναι η ενεργειακή κρίση που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αδυναμία εύρεσης πρώτων υλών από τρίτες χώρες όπως είναι η Κίνα και η Ινδία.

«Στην Κύπρο έχουμε επικοινωνήσει με την κυπριακή φαρμακοβιομηχανία και μας διαβεβαίωσε πως μπορεί να ανταποκριθεί στην κατανάλωση της εγχώριας βιομηχανίας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.