ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Θα κατηγορηθώ επειδή λέω την αλήθεια;» - Πόσα βιογραφικά έλαβε για διορισμό

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Θα κατηγορηθώ επειδή λέω την αλήθεια;» - Πόσα βιογραφικά έλαβε για διορισμό

Ο διάλογος με την κοινωνία και αυτά που έμαθε από τους πολίτες έκαναν τον Νίκο Χριστοδουλίδη πιο σοφό.

«Αυτά που απασχολούν περισσότερο την κοινωνία μας, είναι τα θέματα της καθημερινότητας. και εκεί είναι η δική μας επικέντρωση», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση».

«Στη δική μου την περίπτωση δεν θα ήθελα να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως Μεσία, και ότι εάν εκλεγώ θα λύσω την επομένη όλα τα προβλήματα. Πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη», τόνισε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Η πολιτική καταγωγή και η συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του περί ευγνωμοσύνης με τον κ. Αναστασιάδη και τον διαχωρισμό από τις θέσεις της παρούσας κυβέρνησης, δήλωσε πως «φυσικά και εξέφρασα την δημόσια ευχαριστία μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατιας καθώς με διόρισε σε καίριες θέσεις... ούτε θα απαρνηθώ τα πολιτικά μου πιστεύω και καταγωγή. Θα κατηγορηθώ επειδή λέω την αλήθεια;».

Πρόσθεσε ακόμη πως «δεν είναι υποψήφιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οπότε δεν μπορούμε να μιλούμε για συνέχεια της διακυβέρνησης». Την ίδια ώρα όμως σημείωσε πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια ναι σε ένα κράτος. Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Κτίζεις σε κάποια δεδομένα που έχεις ενώπιον σου».

Πλάνο μετριασμού της διαφθοράς

Το πρόβλημα της διαφθοράς είναι διαχρονικό και σε κάποιες περιπτώσεις συστημικό, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Δεν θα υποσχεθώ στην κυπριακή κοινωνία, ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν από την πρώτη μέρα. Έχουμε πλάνο για να μειώσουμε το φαινόμενο. Αλλά για να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά το φαινόμενο πρέπει να χτίσουμε μια κουλτούρα μέσα από την παιδεία μας».

Φέρνοντας ως παράδειγμα τους διορισμούς μελών των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών σημείωσε πως υπάρχει η εντύπωση στον λαό πως γίνεται ένα διαμοιρασμός των θέσεων στα πολιτικα κόμματα. «Σε σημαντικό βαθμό αυτό συμβαίνει. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, θα θέσουμε κριτήρια, θα προχωρήσουμε σε κάλεσμα για να δηλώσουν δημόσια ενδιαφέρον όσοι θέλουν και να δικαιολογήσουν δημόσια τη θέση τους», είπε.

Υπουργοί και βιογραφικά

Ερωτηθείς εάν ξέρει ήδη ποιους υπουργούς θα διορίσει όπως δήλωσε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε πως δεν πρόκειται να προχωρήσω δημόσια σήμερα σε ονοματολογία. «Έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου πού θα κινηθώ, το προφίλ και τα χαρακτηριστικά. Έχω στο μυαλό μου ονόματα συγκεκριμένα, αλλά δεν θα πάω σε κάποιον και να του υποσχεθώ για διορισμό πριν να εκλεγώ». Αποκάλυψε επίσης πως έχει ενώπιόν του τρία βιογραφικά από άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για διορισμό. Ξεκαθάρισε την ίδια ώρα πως τα πολιτικά κόμματα που τον στηρίζουν δεν έχουν θέσει τέτοιο θέμα από τα κόμματα, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα.

Παιδεία και εξετάσεις τετραμήνων

Ερωτηθείς για ένα από τα καυτά θέματα των ημερών, τις εξετάσεις τετραμήνων, αν θα προχωρήσει σε κατάργησή τους, απάντησε πως: «για μένα η παιδεία είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα της διακυβέρνησης καθώς επηρεάζει οριζόντια όλα τα ζητήματα. Δεν θα ρωτήσω τον Αρχιεπίσκοπο για τον Υπουργό Παιδείας, αλλά είναι ένα από τους διορισμούς που με προβληματίζει. Έχω υπόψη μου τρία τέσσερα πρόσωπα που έχω συζητήσει μαζί τους θέματα παιδείας, χωρίς βέβαια να τους έχω αποκαλύψει κάτι».

Πρόσθεσε πως μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, προχώρησε σε τρία συμπεράσματα. «Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τρέχουμε να καλύψουμε ύλη συνεχώς. Δεύτερο συμπέρασμα είναι η μη σύνδεση της παιδείας με την οικονομία. Και τρίτο υποβάθμισης των τεχνικών σχολών. Για αυτό και θα προχωρήσουμε και με το τεχνικό γυμνάσιο, στο πρότυπο του αθλητικού και του μουσικού σχολείου».

«Εκ των αποτελεσμάτων, παρόλο που ο θεσμός έχει θετικά σημεία, δεν έχει επιτύχει σε αποτελέσματα. Θα το αξιολογήσουμε για να δούμε πώς ο θεσμός θα πετύχει τους στόχους που τέθηκαν», κατέληξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top