Παρ’ ολίγον σύγκρουση κινεζικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος στη Νότια Σινική Θάλασσα

Παρ’ ολίγον σύγκρουση κινεζικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος στη Νότια Σινική Θάλασσα

Ένα κινεζικό μαχητικό πέταξε σε απόσταση 20 ποδών (περίπου 7 μέτρων) από αμερικανικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, υποχρεώνοντάς το να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού (USINDOPACOM).

Το επεισόδιο με την παρ’ ολίγον σύγκρουση των δύο αεροσκαφών σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ενεπλάκησαν ένα κινεζικό μαχητικό J-11 και ένα RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της USINDOPACOM.

Το αμερικανικό αεροσκάφος πραγματοποιούσε «επιχειρήσεις ρουτίνας» στη Νότια Σινική Θάλασσα και σε διεθνή εναέριο χώρο.

Ο Κινέζος πιλότος πέταξε ελάχιστα μέτρα μπροστά από το ρύγχος του αμερικανικού αεροσκάφους.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.