Λύνει τις απορίες για την κατάσταση στην Κίνα ο Καραγιάννης και εξηγεί πότε πρέπει να ανησυχήσουμε

Λύνει τις απορίες για την κατάσταση στην Κίνα ο Καραγιάννης και εξηγεί πότε πρέπει να ανησυχήσουμε

Τις δικές του εκτιμήσεις για την υποπαραλλαγή του κορωνοϊού που επικρατεί τώρα στην Κίνα, έδωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο», το πρωί της Παρασκευής, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι όλο αυτό που γίνεται στην Κίνα οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων.

Αναμενόμενη ήταν η έξαρση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον Δρ. Καραγίαννη, καθώς όπως τόνισε η φυσική ανοσία είναι σχεδόν απούσα, ενώ τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στους πολίτες δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα είπε ότι το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέα παραλλαγή είναι κάτι που ανησυχεί και τις υπόλοιπες χώρες, ωστόσο σημείωσε πως είναι απομακρυσμένο.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις που έχουμε στην Κύπρο την δεδομένη στιγμή, ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι επικρατούν οι υποπαραλλαγές BA275 και BQ1.

Δείτε εδώ όσα είπε:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.