LIKE ONLINE

Αυτά είναι τα 7 λάθη που κάνετε στην οργάνωση του ψυγείου σας

Αυτά είναι τα 7 λάθη που κάνετε στην οργάνωση του ψυγείου σας

Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού μας που επισκεπτόμαστε πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Εκεί ετοιμάζουμε και αποθηκεύουμε το φαγητό μας και για τους παραπάνω λόγους χρειάζεται να έχει μία πολύ καλή οργάνωση. Ενώ πολλοί από εμάς οργανώνουμε σωστά τα ράφια και τα ντουλάπια, το παιχνίδι φαίνεται να χάνεται στην οργάνωση του ψυγείου. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας παίρνει περισσότερο χρόνο από ό,τι θα έπρεπε για να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε στο ψυγείο σας. Αν ψάχνετε συνεχώς στα ράφια του και για πολλή ώρα, τότε πιθανότατα κάνετε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω λάθη.

Δεν δημιουργείτε «ζώνες»

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να σπρώχνετε προς τα μέσα τα υπόλοιπα τρόφιμα, ώστε να χωρέσουν τα νέα, αυτό είναι ένα από τα κυριότερα λάθη. Αντ’ αυτού, ορίστε «ζώνες» για όλα τα τρόφιμά σας και ομαδοποιήστε τα. Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά πρέπει να βρίσκονται όλα στο ίδιο ράφι, όπως και το κρέας με τα αντίστοιχα προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ακριβώς πού να κοιτάξετε όταν χρειάζεστε κάτι. Μπορείτε να αγοράσετε μερικά ανοιχτά πλαστικά δοχεία, ώστε να κάνουν την ομαδοποίηση των τροφών ακόμα πιο εύκολη και επιπλέον, το ψυγείο σας θα είναι πάντα τακτοποιημένο.

Τοποθετείτε τα νέα τρόφιμα μπροστά

Σε συνέχεια του προηγούμενου ατοπήματος, επίσης λάθος είναι να βάζετε μπροστά όλα τα νέα τρόφιμα, όταν τα βγάζετε από τις σακούλες του σούπερ μάρκετ. Αντίθετα, κάντε έναν έλεγχο στα τρόφιμα που έχετε ήδη μέσα και τοποθετείστε μπροστά όσα πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα καταναλώσετε άμεσα.

Αποθήκευση των περισσευμάτων με λανθασμένο τρόπο

Όταν δεν μπορείτε να τελειώσετε το κινέζικο φαγητό που πήρατε, μην το βάζετε στο ψυγείο στο ίδιο χάρτινο κουτί στο οποίο το φέρανε. Μεταφέρετε τα περισσεύματα σε τάπερ από γυαλί ή πλαστικό, ώστε να αποφύγετε τις οσμές. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα συγκεκριμένα τάπερ στο πάνω ράφι σας, όπου είναι εύκολο να τα εντοπίσετε και να τα αρπάξετε για ένα γρήγορο γεύμα.

Χρησιμοποιείτε τα συρτάρια με λάθος τρόπο

Τα συρτάρια σας προορίζονται για την αποθήκευση προϊόντων, αλλά πόσο συχνά έχετε στριμώξει κάτι άλλο εκεί μέσα όταν δεν μπορείτε να βρείτε χώρο αλλού; Αυτό δεν είναι καλή ιδέα αν θέλετε ένα οργανωμένο ψυγείο. Επίσης, συνήθως σε αυτά τα συρτάρια αποθηκεύουμε και λαχανικά ή φρούτα που δεν χρειάζονται ψυγείο όπως τα μήλα, τα αχλάδια, τα κρεμμύδια και τις πατάτες.

Τοποθετείτε το κρέας και τα γαλακτοκομικά στο πάνω ράφι

Επειδή το πάνω ράφι είναι συχνά ένα από τα πιο ζεστά ράφια του ψυγείου, το να αποθηκεύετε κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα ψηλά, σημαίνει πως μπορεί να μειώσετε τον χρόνο ζωής τους. Επιπλέον, αν τα έχετε τυλιγμένα στο χαρτί του σούπερ μάρκετ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στάξει κάτι και να προκαλέσει ένα χάος στο ράφι, το οποίο θα σας πάρει ώρα να το καθαρίσετε. Αντ’ αυτού, αποθηκεύστε το κρέας στο κάτω ράφι, όπου είναι πιο δροσερό και όπου υπάρχει μικρότερος κίνδυνος αντίστοιχης «διαρροής».

Αποθηκεύετε το γάλα στην πόρτα

Η πόρτα του ψυγείου σας είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου, γι’ αυτό φυλάξτε τη για τρόφιμα που δεν απαιτούν χαμηλές θερμοκρασίες όπως οι μαρμελάδες, οι σως, τα ζελέ κ.λπ.

Δεν χρησιμοποιείτε ετικέτες

Αν ασχολείστε με τον προγραμματισμό γευμάτων για όλη την εβδομάδα, τότε πιθανότατα έχετε στο ψυγείο σας ανά πάσα στιγμή μια ποικιλία έτοιμων τροφίμων. Αλλά μπορεί εύκολα να ξεχάσετε πότε ακριβώς φτιάξατε εκείνα τα λαζάνια που βρίσκονται στο τάπερ. Η προσθήκη ετικετών σε όλα τα τρόφιμά σας (ένας απλός μαρκαδόρος και μια κολλητική ταινία αρκούν) θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πόσο χρόνο έχετε για να τελειώσετε το κάθε αντικείμενο και να βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε κάτι που μπορεί να είναι χαλασμένο.

ΠΗΓΗ: olivemagazine

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top