ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές Εκλογές: Αποσύρθηκε και στηρίζει Ανδρέα Μαυρογιάννη ο Μάριος Ηλιάδης

Προεδρικές Εκλογές: Αποσύρθηκε και στηρίζει Ανδρέα Μαυρογιάννη ο Μάριος Ηλιάδης

Στήριξη στον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, θα δώσει ο Μάριος Ηλιάδης, ο οποίος χθες Δευτέρα (2/1) απέσυρε και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «ΠΟΛΙΤΗ» και θέτοντας τα δικά του κριτήρια, τα οποία, όπως είπε πληροί ο κ. Μαυρογιάννης, εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε τη στήριξή του προς το πρόσωπο του κ. Μαυρογιάννη.

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιάδης αφού τόνισε πως δεν απογοητεύτηκε που δεν κατάφερε να πείσει για την υποψηφιότητα του, ανέφερε πως «νιώθω ότι είχα μία διαδρομή με αξιοπρέπεια και ήθος, πιστεύω, στη δημόσια ζωή».

«Κατέθεσα αυτό που θεωρώ ότι ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες και οι πιο εξυπηρετικές για τον τόπο προτάσεις, ιδιαίτερα η ιδέα για σχηματισμό κυβέρνησης συλλογικής ευθύνης και ευρύτερης, κατά το δυνατόν, αποδοχής. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ανάγκη του τόπου αυτό υπαγορεύει», πρόσθεσε σημειώνοντας πως μέσω της ανακοίνωσης για απόσυρση της υποψηφιότητάς του «έχω θέσει τα κριτήρια με βάση, εγώ προσωπικά, θα κάνω την επιλογή μου κι ελπίζω οι συμπολίτες μου, οι οποίοι συμμερίζονται, υιοθετούν τα κριτήρια που έχω καταθέσει, να κάνουν ανάλογες επιλογές».

Κληθείς να πει γιατί δεν στηρίζει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος φαίνεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να αποτελεί μία υποψηφιότητα που τυγχάνει ευρείας αποδοχής, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «η ιδέα της ευρύτερης αποδοχής στηρίζεται και εδράζεται και στην ιδέα αποδοχής της συμφωνημένης λύσης του κυπριακού προβλήματος».

«Δεν έχω πεισθεί ότι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι τόσο αφοσιωμένος σε αυτή την ιδέα και σε αυτή την προσπάθεια», εξήγησε διευκρινίζοντας, ακόμη, ότι «μου δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες, γιατί στηρίζεται από δυνάμεις, οι οποίες είναι ενάντια σε αυτή την προοπτική και ενάντια σε αυτή τη λύση.

Ερωτηθείς εάν του εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη οι κ. Νεοφύτου και Μαυρογιάννης, ανέφερε: «Ο κ. Νεοφύτου πιστεύω ότι είναι περισσότερο προσηλωμένος σε αυτή την προσέγγιση απ’ ότι ο κ. Χριστοδουλίδης. Το ίδιο, περισσότερο προσηλωμένος, θεωρώ πως είναι και ο κ. Μαυρογιάννης σε σχέση με τους άλλους κυρίαρχους υποψηφίους. Αυτή είναι η εκτίμηση η δική μου», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ηλιάδη, εάν θα είναι μαζί με τον κ. Μαυρογιάννη κατά την υποβολή των υποψηφιότητων, αφού είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του, ο κ. Ηλιάδης απάντησε: «Όχι, δεν θα είμαι μαζί του στην υποβολή υποψηφιοτήτων, αλλά επαναλαμβάνω τα κριτήρια μου τα έχω δώσει, τα έχω καταθέσει, και νομίζω είναι ευανάγνωστα».

Κληθείς, δε, να τοποθετηθεί σε σχόλιο ακροατή γιατί δεν λέει ξεκάθαρα ότι στηρίζει τον κ. Μαυρογιάννη, ο κ. Ηλιάδης κάλεσε τον ακροατή να διαβάσει τα κριτήρια, τα οποία έχει θέσει. «Δεν μπορεί να εννοείται οποιοσδήποτε άλλος, κατά την άποψή μου».

«Σέβομαι την ελεύθερη βούληση κάθε πολίτη»

Πάντως σε ανάρτησή του στο Facebook και μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του στο ραδιόφωνο του «ΠΟΛΙΤΗ», ο κ. Ηλιάδης αναφέρει πως «σε καμία περίπτωση, ούτε στις σημερινές συνεντεύξεις που παραχώρησα σε ΜΜΕ ούτε και στη χθεσινή μου ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκα στ’ όνομα οποιουδήποτε υποψηφίου Προέδρου που θα υποστήριζα, σεβόμενος την ελεύθερη βούληση κάθε πολίτη».

Αντί να προτείνω υποψήφιο, προσθέτει, «εισηγούμαι να μελετήσετε τα δικά μου κριτήρια όπως τα έχω θέσει και στη βάση αυτών των κριτηρίων να κάνετε τη δική σας επιλογή.

Επαναλαμβάνω λοιπόν άλλη μία φορά τα κριτήρια όπως τα είχα θέσει στη χθεσινή ανακοίνωση:

»Θεωρώ ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να είναι ένα αποδεδειγμένα έντιμο, αδιάφθορο και προοδευτικό πρόσωπο, με δυνατότητες εκλογής στην Προεδρία του κράτους και πιστά προσηλωμένο στο αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες και ευαισθησίες, μ’ εμπειρίες και ικανότητες χειρισμού του κυπριακού προβλήματος και με ξεκάθαρο προσανατολισμό ως προς την επιδιωκόμενη λύση, που για μένα δεν είναι άλλη παρά μόνο η λύση Ομοσπονδίας όπως προβλέπεται απ’ τα ψηφίσματα των Η.Ε, που είναι η μόνη ικανή να επανενώσει της πατρίδα μας και να διασφαλίσει ένα ειρηνικό μέλλον για το σύνολο του λαού και του τόπου μας.

»Τι πιο καθαρά και έντιμα κριτήρια μπορεί να έχουμε;», διερωτάται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top